Genelkurmay Başkanlığı, bölücü terör örgütü mensubu bir grup terörist tarafından, Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde bulunan Dağlıca Üs Bölgesine havanlı saldırıda bulunulduğunu, düşen mermiler nedeniyle Dağlıca köyünde 15 yaşındaki bir kız çocuğunun yaralandığını bildirdi.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklama şöyle:
"Bölücü Terör Örgütü mensubu bir grup terörist tarafından, Kara Kuvvetleri Komutanlığı 7’nci Hudut Alay Komutanlığı (Yüksekova/Hakkâri) Dağlıca Üs Bölgesine havan ile silahlı saldırıda bulunulmuştur.

Terörist ateşlerine, Üs Bölgesinde bulunan unsurlarımız tarafından derhal ateşle karşılık verilmiştir. Unsurlarımız tarafından açılan karşı ateş üzerine, terörist ateşleri kesilmiştir.
Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristler tarafından yapılan söz konusu silahlı saldırıda, Havan mermilerinden birisi Dağlıca Köyü yakınına düşmüş ve anılan köyden 15 yaşındaki bir kız çocuğu kolundan, bacağından ve kulağından yaralanmıştır. Yaralı çocuğa ilk müdahale Tabur Revirinde yapılmış olup, hastaneye sevki için hazırlıklar devam etmektedir."

Açıklamada, bölgede emniyet tedbirlerinin artırıldığı bildirildi.