AKP Genel Başkanı ve Başbakan Davutoğlu'nun katılımıyla gerçekleştirilecek AKP Seçim Beyannamesi ve Milletvekili Aday Tanıtım Toplantısı, Ankara Arena'da gerçekleştirildi. Muhalefete yüklenen Başbakan Davutoğlu "Başkanlık sistemi" vurgusu yaptı.

CHP'Yİ HEDEF ALDI

Davutoğlu, salona girmeden önce dışarıda bekleyen partililere seslendi.
CHP'nin seçim filmini hedef alan Davutoğlu "7 Haziran’da tekrar bir demokrasi destanı yazmaya hazır mısınız? Bugün salonlardan taştığımız gibi, meydanlardan taşmaya hazır mısınız? 13 yıldır bizi alkışlayan dünyanın yanında, milli irade alkışlanacak. Ama Kılıçdaroğlu’nun alkışı gibi değil, sandıklar patlayacak." dedi.

ANAYASA SÖZÜ

Davutoğlu "İçeride programımız başlayacak, sizlere hitap edeceğiz. Ayrılmadan sizlerden söz istiyorum. 7 Haziran’da Anayasayı değiştirecek bir çoğunluğa ulaşacak mıyız? Millete hesap veren kadroları iş başına getirecek miyiz? Yolumuz açık, alnımız ak, yüreğimiz paktır. Allah yar ve yardımcımız olsun." dedikten sonra salona girdi.

Davutoğlu konuşmasında muhalefet partilerine yüklendi

CHP'YE "OY ORANIYLA" YÜKLENDİ "

"CHP içindeki ön seçimi kazandı ve çok mutlu oldu.  Seçim CHP içinde olsa Kılıçdaroğlu hep kazanacak. Ama ne yazık ki 7 Haziran milletin seçimi milletin. Onun babayiğitliği nereye kadar biliyor musunuz, yüzde 35’e kadar. En büyük hedefi yüzde 35. Ben ise sizin bir neferiniz olarak, yüzde 35’i burada telaffuz etmektense bu görevi bırakırdım. Televizyon programında sordular, hedefiniz nedir diye. Yüzde 55 desem, yüzde 45’in gönlüne giremem anlamına gelir. Bizim hedefimiz açıktır, 77 milyonun gönlüne girmek. Kılıçdaroğlu’na söylüyorum, var yüzde 35 hayalleriyle uğraş, bizim hayallerimize yetişemezsin. Kılıçdaroğlu gönlün küçük gönlün. Almıyor milleti. Onun için onlarca vilayette CHP milletvekili çıkaramıyor."

HDP'YE "SİLAH" ÇAĞRISI

"Şimdi gelelim HDP’ye. Hani İstanbul’da konuştuğunda barış güvercini, ama Ağrı’da terörün sözcüsü HDP ve Demirtaş’a sesleniyorum. Neyseniz mertçe söyleyin. Ama iki yüzlü, üç yüzlü, beş yüzlü siyaseti bırakın. Silahlı baskıyla eğer doğuda kardeşlerimizin oylarını çalarız diye düşünüyorsanız bilin ki o kardeşlerimiz son 13 yıl içinde Türkiye’nin nereden geldiğini biliyor. Şimdi Ağrı’da terör grupları silahlı şekilde alana iniyorlar, vatandaşlarımıza baskı yapıyorlar. Demirtaş bu silahlı teröristlere hiçbir şey söylemiyor, dönüyor bizi bir komplo yapmakla suçluyor. Eğer HDP demokratik bir siyasi partiyse, Demirtaş’ta eş başkanıysa, çıksın ve desin ki seçim kampanyaları süresince hiçbir silahlı baskıyı kabul etmiyoruz desin. Köylere mezralara dönük olarak teröristlerin yaptığı baskı çalışmalarına karşıyız desin. O zaman demokraside anlaşırız. Ama Kadıköy’de barış güvercini olmak, Ağrı’da, Diyarbakır’da eğer burada yüzde 100 şu partiye oy çıkmazsa hesap sorarız diyenlerin yanında olmak iki yüzlülüktür."

MHP'YE AĞIR SÖZLER...

"Her seçim öncesinde Bahçeli’nin hesabı şu oldu. Bir çatışma olur da, şehit haberleri gelir de tepki oylarını toplayabilir miyim. Bahçeli vizyonla yola çıkın. Anadolu insanı kimin milliyetçi kimin olmadığını biliyor. Bizim bu milletin değerlerine sahip çıkmamızı orhun anıtlarına gidip sorsunlar. Orta Asya Kafkasya’ya sorsunlar. Tek bir dille konuştum, iki dil kullanmadım, iki yüz kullanmadım. Türke de kürde de Aleviye de Suniye de tek dille hitap ettim. Bu dil aşk dilidir, sevda dilidir."

YENİ TÜRKİYE SÖZLEŞMESİNİ OKUDU

Davutoğlu; yaklaşık 45 dakikalık açış konuşmasının ardından  100 madedden oluşan AKP'nin "Yeni Türkiye Sözleşmesini" okudu.

Davutoğlu beyannamesinde "Başkanlık sistemini gerekli görüyoruz" dedi.

Yeni Türkiye Sözleşmesi 2023

Yeni Türkiye Sözleşmesi 2023