Foto:DHA


Başbakan Ahmet Davutoğlu, Kurban Bayramı namazını, Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki tarihi Ulu Camii'nde kıldı. Namaz sonrası camidekilerle tek tek bayramlaşan Davutoğlu, birlik ve beraberlik mesajları verdi. Diyarbakır'a gelmesinin sebebinin 1 Kasım seçimleriyle ilgisi olmadığını iddia eden Davutoğlu "Diyarbekir'den feyz almaya, ders almaya geliyoruz" diye konuştu.

Foto:DHA


Öte yandan; normalde camiye alınmayan gazeteciler bu kez namaz kılınırken bile  fotoğraf çekme imkanı buldu. Foto muhabirleri, Davutoğlu namaz kılarken, hutbe dinlerken ve cami içinde bayramlaşırken bol bol fotoğraf çekti.

GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALINDI

Davutoğlu'nun kente gelişi nedeniyle sıkı güvenlik önlemleri alındı. Dağkapı ve Balıkçılarbaşı tarafından Ulu Camii'ye giden bütün cadde ve sokaklarda güvenlik bariyeri kuran polis, bayram namazı için camiye gelenleri hem burada hem de cami girişinde sıkı aramadan geçirdi, cami içi ve çevresinde üst düzeyde güvenlik önlemleri alındı.

Foto:DHA


Başbakan Davutoğlu'na namazda Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Kutbetttin Arzu, Gıda, Tarım ve Hayvancılık eski Bakanı Mendi Eker, Vali Hüseyin Aksoy ve milletvekilleri eşlik etti.

Foto:DHA


Davutoğlu, namazın ardınan cami içinde ve dışında vatandaşlarla bayramlaştı.

Cami avlusunda açıklama yapan Başbakan Ahmet Davutoğlu, vatandaşların bayramını kutlayarak birlik ve beraberlik mesajı verdi. "Diyarbakır kültürümüzün inancımızın omurgası" diyen Davutoğlu, "Her şeyden önce bu mübarek bayram sabahında, ülkemizin güzel Diyarbakırımız'ın, İslam Dünyası'nın ve bütün insanlığın bayramını tebrik ediyorum. Şu an Arafat'tan Müzdelife'ye, Müzdelife'den Mina'ya, ordan Kabe'ye yürüyen hacılarımızın hacılarının kabul edilmesini, duaların kabul edilmesini diliyorum. Kurban Bayramı'nı kutlarkan birliğimizin, kardeşliğimizin kıymetini daha yakından idrak ediyoruz. Bugün Ulu Cami'de bayram namızını idrak ettik. Diyarbakır, kadir kültürümüzün, inancımızın omurgası ve Peygamberler, Sahabeler kentidir. Her yerde bayram namazı güzeldir ama Diyarbakır'da başkadır. Diyarbekir, İslam medeniyetinin önemli merkezlerinden, tevhid inancının ilk başlangıç noktalarındandır. Ulu Camii de Mekke, Medine ve Kudus'te Mescid-i Aksa'dan, Şam'da Emevi Cami'den sonra en çok ihtirama mashar olmuş, en büyük mabedlerimiznden, en kadir mabetlerimizden biridir. Buradan Diyarbekirli kardeşlerimize teşekkür ediyorum. Diyarbakırlı kardeşlerimizin gözündeki muhabet ışığı, o derin aşk yüzlerine yansımıştı. Bütün kardeşlerime gösterdikleri muhabbetten dolayı teşekkür ederim. Burada bayram namazı kılmak, büyük bir meziyet ve imtiyazdır. Burada bulunmaktan gurur ve onur duyuyorum" diye konuştu.

YÜZDE 12 OY ALDI!

AKP, 7 Haziran seçimlerinde Diyarbakır'ın merkez Sur ilçesinde yüzde 12 oy almıştı. Kent genelinde yüzde 14 oy alan AKP; 11 vekil kontenjanı bulunan Diyarbakır'da sadece bir milletvekili çıkarabilmişti.

Siyasilerden bayram mesajları

Siyasilerden bayram mesajları