Deniz Ayas-sozcu.com.tr

AKP'nin milletvekili aday listelerinin açıklanmasının ardından, 17-25 Aralık Büyük Yolsuzluk ve Rüşvet Operasyonu sonrasında kurulan Meclis Yolsuzlukları Araştırma Komisyonu'nun AKP'li üyeleri büyük şok yaşadı. Seçilmelerine kesin gözüyle bakılan isimlere vize çıkmadı. En büyük sürpriz ise Davutoğlu'nun memleketi Konya'da yaşandı.

Cumhuriyet tarihinin en büyük yolsuzluk davalarından 17-25 Aralık Yolsuzluk Operasyonu'yla ilgili Meclis'te oluşturulan Araştırma Komisyonu büyük tartışmalara sahne olmuştu. Davutoğlu'nun, komisyonun "Yüce Divan'a gitsinler" yönünde karar vermesini istediği ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın buna "engel" olduğu yüksek sesle iddia edilmişti.

Komisyonda bulunan; Davutoğlu'nun "hemşerileri" dahil üyelerin, Erdoğan'ın "talimatını" uygulamasıyla  4 eski bakan hakkında Yüce Divan kararı çıkmamıştı.



DAVUTOĞLU İSİMLERİNİ ÇİZDİ

Komisyonda bulunan 9 AKP'li vekilden birisi 3 dönem kuralına katılırken 5'i çizik yedi.

Komisyon Başkanı Hakkı Köylü 3 dönem kuralına takıldığı için aday olamazken en büyük sürpriz Davutoğlu'nun da seçim bölgesi olan Konya'da yaşandı. Başbakan Davutoğlu, seçilmelerine kesin gözüyle bakılan yolsuzluk komisyonu üyeleri Mustafa Akış ile  Ayşe Türkmenoğlu'nu aday göstermedi.



BAŞER SEÇİLEMEYECEK YERDEN!

Bir diğer tırpan ise Yozgat'ta yaşandı. Komisyonun Yozgat Milletvekili Yusuf Başer 4 vekil kontenjanının bulunduğu Yozgat'ta 3. sıradan aday gösterildi. Yine Bursa milletvekili İsmet Su da seçilmesi kritik bir yerden "Bursa 5 .sıradan" aday gösterildi. Balıkesir Milletvekili Mustafa Şerbetçioğlu, Denizli Milletvekili Bilal Uçar ve Bursa Milletvikili İsmet Su da yeniden aday gösterilmedi.

SADECE 2 İSİM YENİDEN MECLİS'E GİREBİLiYOR

Komisyonun 9 üyesinden sadece Aksaray Milletvekili İlknur İnceöz ile Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç "seçilebilecek yerden" aday gösterildi,.

SUSTURUCU ÖRNEĞİ VERMİŞTİ!

AKP Konya milletvekili Mustafa Akış'ın "17-25 Aralık yolsuzluk iddialarının, siyasete karşı kullanılan silahta susturucu vazifesinden başka anlamı yoktur" yorumu Meclis Genel Kurulu'ndaki yolsuzluk oturumuna damgasını vurmuştu.

Berat Albayrak Ekonomi Bakanı mı oluyor?

Berat Albayrak Ekonomi Bakanı mı oluyor?



CHP milletvekili adayları

CHP milletvekili adayları



AKP, bu vatanı koruyamıyor!

AKP, bu vatanı koruyamıyor!