Başbakan Ahmet Davutoğlu partisinin grup toplantısında konuştu. Davutoğlu'nun gündeminde ekonomi vardı.

Konuşmadan satırbaşları;

"Herkes yeni bir misakı millide buluşmalı ve bu misakı millinin hedefi doğrultusunda elinde ne varsa, heybesinde ne varsa bu mücadeleye katılmalı. Türkiye'nin yeniden inşa faaliyetine, AK Parti'nin başlattığı kalkınma hamlesine katılmalı."

KONUT ALIMINA DEVLET DESTEĞİ

"Konut alımlarında yüzde 25 peşinat zorunluluğu var. Yapacağımız düzenlemeyle ilk evini alan konut taliplisi için yüzde 25 vesilesiyle yaptığı tasarrufun yüzde 15'ini kendisine devlet desteği olarak vereceğiz. İnşallah konut sahibi olmayan aile kalmayacak bu ülkede."

ÇİFTÇİLERE DESTEK

"Şu andan itibaren 12 aydan fazla borcu olan esnaf ve çiftçi kardeşlerimizin hizmetlerini ve primlerini donduruyoruz. Bu şu demek; 1 milyon 305 bin kardeşimizin sağlık yardımlarından yararlanması garanti altına alınmıştır."

TURİZMİ DESTEKLEME

"Özellikle bağımsız devletler topluluğu, yani Rusya başta olmak üzere oradan gelen misafirlerimizin ekonomik sıkıntıdan kaynaklanan sorunları var. Yine İran'dan gelen turistlerde de bu çerçevede bazı sıkıntılar olabileceğini öngördük. Turizm sektörünü bu kritik yılda iki alanda destekleme kararı aldık. Önümüzdeki iki ay içinde seyahat acentalarının organizasyonuyla bu ülkelerden Türkiye'ye gelen her yolcu uçağına ek yakıt desteği vereceğiz. Her uçak için 6 bin dolar yakıt desteği vereceğiz. İkincisi, tur operatörlerine Hazine destekli kredi kefaleti sağlayacağız."