CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Davutoğlu koalisyon kurmak istiyor ama Erdoğan buna izin vermiyor" şeklindeki açıklamasını doğrular nitelikte bir iddia Ankara gündemine bomba gibi düştü.

ÖMER ÇELİK BALTALIYOR!

AKP'nin CHP ile koalisyon görüşmelerini yürütecek ekibinin başında bulunan Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik'in "Erdoğan'ın talimatıyla koalisyon görüşmelerini 'baltaladığı' iddia edildi. Ankara kulislerinde konuşulanlara göre; Ömer Çelik "CHP ile koalisyon kurulmaması için" Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından özel olarak görevlendirilmiş. Durumun farkında olan Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun ise eli-kolu bağlı durumda.

DAVUTOĞLU DİLE GETİRDİ

Cumhuriyet gazetesinden Erdem Gül'ün haberine göre, AKP ile CHP heyetleri arasında bugün yapılacak görüşme öncesinde AKP’deki erken seçim yanlılarının gücünü artıran bir olay siyasi kulislerde konuşulmaya başlandı. Buna göre, yakın çevresinin erken seçim yerine koalisyondan yana tavır koyduğunu belirttiği Başbakan Davutoğlu, CHP heyetinin başkanı olan Ömer Çelik’ten bir hayli rahatsız oldu. Başbakan Davutoğlu’nun rahatsızlığı Ömer Çelik’in Ak Saray’a çok yakın ve 3 dönemlik oluşu nedeniyle erken seçimi istemesinden kaynaklandı. Çelik’in görüşmeler süresince, koalisyon kurulması ile erken seçim olasılıklarının yarı yarıya olduğuna ilişkin açıklamaları da Davutoğlu cephesindeki rahatsızlığı artırdı. Edinilen bilgilere göre Davutoğlu, bu rahatsızlığını dile getirdi. Davutoğlu, Ömer Çelik’i bu görevinden almayı da istedi. Ancak özellikle Ak Saray’ın Çelik’i istemesi parti içindeki güç dengeleri nedeniyle bu istek gerçekleşme şansı bulamadı.

TEK İSİM CEVDET YILMAZ

AKP içinde koalisyonu savunanların heyetteki Çelik dışındaki isimlerden de rahatsız oldukları belirtiliyor. Heyette yer alan Başbakanlık Yardımcısı Numan Kurtulmuş ve Ali İhsan Arslan’ın da erken seçimden yana oldukları, heyette koalisyona olumlu bakan tek ismin Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz olduğu dile getiriliyor.

ERKEN SEÇİME DOĞRU...

AKP içinde başta Ömer Çelik olmak üzere heyette, erken seçim yanlısı isimlerin yer alması ve Davutoğlu cephesinde bu nedenle yaşanan rahatsızlık, koalisyon olasılığının çok düşük hale geldiği yorumlarına neden oldu. AKP’de doğrudan Ak Saray’la görüşen bazı milletvekili gruplarının seçim hazırlıklarına şimdiden başlatmaları da koalisyon olasılığını çok azaltan gelişmeler olarak değerlendiriliyor.

AKP, MHP desteğiyle hamaset hükümeti kuracak

AKP, MHP desteğiyle hamaset hükümeti kuracak



Kılıçdaroğlu'ndan flaş açıklamalar

Kılıçdaroğlu'ndan flaş açıklamalar