Aydın'da konuşan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, çok çarpıcı iddialarda bulundu. 30 Mayıs'ta HDP'nin İstanbul-Kazlıçeşme'de mitingi olduğunu hatırlatan Demirtaş, AKP'nin de aynı gün Yenikapı'da miting kararı aldığını ve bunun provokasyon girişimi olduğunu iddia etti. AKP'nin, propaganda için mitinge 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü de getirmek istediğini söyleyen Demirtaş, "Abdullah Gül bize oy verecek" dedi.

Selahattin Demirtaş'tan

Selahattin Demirtaş'tan "kardeş" yanıtı


 

7 Haziran'da yapılacak seçimin yeni yaşamın arifesi olacağını dile getiren Demirtaş, bu noktada partilerinin barajı aşacak olmasının, AKP'yi rahatsız ettiğini ileri sürdü.

Demirtaş, bu nedenle hem Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hem de Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun seçmenlere "AK Parti'ye oy verin" demek yerine, "HDP'ye oy vermeyin" çağrısı yaparak, partilerini yüzde 10'luk seçim barajı altında bırakmaya çalıştığını öne sürdü.


"Türkiye, Gazze'ye yardım sözünü tutmadı!"


 

İktidarın tahriklerle ülkeyi germeye, oy toplamaya çalıştığını, bunun son örneği olarak da İstanbul Kazlıçeşme'de 30 Mayıs'ta yapacakları mitingi provoke ettiklerini ileri süren Demirtaş, şöyle konuştu: "Bizler önümüzdeki günlerde, ayın 30'unda, İstanbul Kazlıçeşme'de büyük bir miting kararı almıştık. Günler öncesinden İstanbul Valiliğinden izin aldık. Şimdi öğrendik ki daha 2 gün önce Cumhurbaşkanı ve Başbakan, bizim İstanbul'da miting yapacağımız yere bir kilometre uzaklıkta, miting kararı almışlar. Aynı gün, aynı saat...

Demirtaş:

Demirtaş: "Son baraj bükücüler..."


 

Elbette herkes istediği yerde miting yapabilir, sıkıntımız yok ama milyonlarca insanı, milyonlarca HDP seçmenini ve milyonlarca AKP seçmenini, aynı saatlerde, aynı güzergahı kullanarak gidip gelecek şekilde çağrı ve hazırlık yapmak, açıkça bir tahrik, bir provokasyon girişimidir. Buradan çağrı yapıyorum, her gün de çağrı yapmaya devam edeceğim. İstanbul'da bizim mitingimize gelecek kardeşlerim, yollarda, gemilerde, vapurlarda tramvayda, metroda, otobüste, kaldırımda AKP'lilerle karşılaşacaksınız. Lütfen hepsine kardeşçe selam verin. Hepsine kardeşçe dokunarak miting alanına gelip gidin. Hepsine içten, yürekten gülüşlerinizle sıcak mesajlar vererek, İstanbul mitingine gelin, dağılırken de aynı coşku ve kardeşlikle dağılın."


"DHKP-C'li değil, IŞİD bağlantılı"


 

"İnanıyorum ki Sayın Abdullah Gül'ün gönlü bizden yanadır"
Demirtaş, seçim yaklaşırken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü de AK Parti'nin propagandasına dahil etmek istediğini ileri sürdü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, bunun için İstanbul'da "Sözde fetih kutlamaları" adı altında bir kez daha "AKP mitingi" yapacağını ve bu etkinlikte 11. Cumhurbaşkanı Gül'ü de aynı sahnede olmaya zorladığını iddia ederek, şunları söyledi:

"Yani yeni cumhurbaşkanı, eski cumhurbaşkanı, AKP'nin genel başkanı, el ele verecekler, birlikte AKP propagandası yapacaklar. Bunu da duyuyoruz. Mevcut cumhurbaşkanının AKP propagandası yetmemiş olacak ki önceki Cumhurbaşkanı Sayın Gül'ü de AKP propagandası için meydanlara davet ediyor, zorluyorlar. Öyle inanıyorum ki 7 yıl bu ülkede cumhurbaşkanlığı yapmış Sayın Abdullah Gül, çıkıp şu ortamda bir partinin propagandasını yapmayacaktır. Velev ki kurucusu olduğu parti de olsa... Kendisi cumhurbaşkanlığını yeni bırakmış ve parti yöneticisi de değil şu anda.

'Sakın ola ki mevcut cumhurbaşkanının düştüğü hataya düşmesin' diyelim. İnanıyorum, zaten Sayın Abdullah Gül, bize oy verecek. Ben inanıyorum, Sayın Abdullah Gül'ün gönlü bizden yanadır. Elbette ki kendisinin hangi partiye oy vereceğini açıklamasını istemeyiz, zorlayamayız da... AKP'nin kurucusudur ama biliyorum ki onlar da bıktılar."