Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal bugün Dışişleri Bakanlığı resmi İkametgahı'nda görüştü. Baykal görüşme sonrası konuştu.



İşte Baykal'ın açıklamalarından satırbaşları:

Telaşa gerek yok, sakin olun arkadaşlar. Yardımcı olmaya çalışacağım. Seçimlkerin tamamlanmasından sonra, yeni TBMM’nin açılışından önce Sayın Cumhurbaşkanı’nın bu Meclis’e geçici başkan olarak görev yapacak bir milletvekili olarak meclis çalışmalarıyla ilgili bir değerlendirme yapma ihtiyacı çerçevesinde bugün bu buluşma gerçekleşmiştir. Aniden gerçekleşmiştir. Bu sabah bu şekillendi. Sayın Cumhurbaşkanı'nın böyle bir görüşmeyi gerçekleştirmek istediği ifade edildi.



Erdoğan'dan Baykal sürprizi

Erdoğan'dan Baykal sürprizi


"CUMHURBAŞKANI HER TÜRLÜ KOALİSYON OLASILIĞINA AÇIK"

Özel bir talebi yok, ama ben bazı tespitler yaptım tabi. Bir an önce istikrarın sağlanması, bir çözümün bulunması gerektiği konusunda ortak bir anlayışa sahip olduğumuzu gördüm. Bende bir an önce Türkiye bu belirsizlik dönemini aşmalı anlayışındayım. Her türlü koalisyona açık bir durumda olduğunu gördüm. Muhalefetin koalisyon oluşturmasına itirazı olmadığını gördüm. Ben bu aşamada olması gerektiği gibi sayın Cumhurbaşkanı’nın bir an önce hükümetin oluşması anlayışı içinde olduğunu, olası bütün modelleri değerlendirmeye oluşlu yaklaşacağı izlenimini edindim.



12 yıl önce de kritik görüşme gerçekleşmişti

12 yıl önce de kritik görüşme gerçekleşmişti


SEÇİM SONUÇLARINI KONUŞTUNUZ MU?

Yahu onları tartışmamız söz konusu olabilir mi?

SEÇİMLERDEKİ TUTUMUNU KENDİSİNE SÖYLEDİNİZ Mİ?

Ben demin söylediğim konularda düşüncelerimi aktardım. Genel siyasi bir sohbet oldu. Türkiye’deki büyük projelerden tutunuz, ülkenin iç dış sorunları, hepsiyle ilgili bir görüşme gerçekleştirdik. Koalisyonu kurması gereken siyasi partilerdir. Siyasi partililer kendi aralarında uzlaşmayı gerçekleştirdikleri takdirde, bunun Cumhurbaşkanlığı'ndan engellenmesi gibi bir şey söz konusu olmaz. Koalisyon oluşturma konusunda, Cumhurbaşkanı'nın özel çaba içinde olduğu izlenimini almadım.



Deniz Baykal, Erdoğan'a vekalet edecek mi?

Deniz Baykal, Erdoğan'a vekalet edecek mi?


ERKEN SEÇİM

Yani erken seçim tercih edilen bir çözüm değil. Bu herkes için böyle. Türkiye bir seçimden yeni çıktı. Seçimde millet iradesini ortaya koydu. Şimdi çözüm oluşturma ihtiyacı var. Herkes bu ihtiyacın farkında. Bunun gereğini yerine getirmek lazım. Bu deneniyor. Şu anda gündemde erken seçim söz konusu değil. Şu anda gündemde koalisyon oluşturulması söz konusu olmalıdır.

AKP-CHP KOALİSYONU OLUR MU?

Ben bu görüşleri ifade etme konusunda özel yetki taşıyan bir insan değilim. Bu konuda yetkili arkadaşlarımız var. Birazdan Genel Başkan'a izlenimlerimi aktaracağım. Benim şu model olsun, bu model olsun bunları tartışma söz konusu olamaz.