Dışileri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, Rus basınında bir milletvekiline atfen yer alan, Türkiye üzerinden IŞİD'e sarin gazı üretiminde kullanılan malzeme ulaştırıldığı ve Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu (MKE)'nun kimyasal silah ürettiği iddiaları hakkında açıklama yaptı.

Bilgiç, "Somut kanıt bulunmaksızın, ülkemizin ve kurumlarımızın itibarını hedef alan sorumsuzca demeçler verilmesini ve bu surette hiçbir gerçeğe dayanmayan, tamamen asılsız söylentilerin bir karalama kampanyası dahilinde yayılmaya çalışılmasını esefle karşılıyor ve kınıyoruz" dedi.

"SORUMSUZCA DEMEÇLER VERİLMESİNİ ESEFLE KARŞILIYORUZ"


Dışişleri Sözcüsü Bilgiç, CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem'in bir Rus kanalında yer alan röportajındaki iddialarına ilişkin konuşarak söylentilerin tamamen asılsız olduğunu vurguladı. Söz konusu iddiaların gerçeğe dayanmayan söylentiler dahilinde karalama kampanyasına dönüştüğünü belirten Bilgiç, şöyle konuştu: "Türkiye, Kimyasal Silahların Geliştirilmesinin, Üretiminin, Stoklanmasının ve Kullanımının Yasaklanması ve Bunların İmhası ile İlgili Sözleşme'ye taraftır ve Sözleşme'den doğan tüm yükümlülüklerini titizlikle yerine getirmektedir. Bir iktisadi devlet teşekkülü olan Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu, sadece ilgili mevzuat dahilinde ve tamamen meşru alanlarda faaliyet göstermektedir. Yabancı bir ülkenin propaganda faaliyetini yürüten medya unsurlarına, herhangi bir somut kanıt bulunmaksızın, ülkemizin ve kurumlarımızın itibarını hedef alan sorumsuzca demeçler verilmesini ve bu surette hiçbir gerçeğe dayanmayan, tamamen asılsız söylentilerin bir karalama kampanyası dahilinde yayılmaya çalışılmasını esefle karşılıyor ve kınıyoruz" (DHA)