Sokağa çıkma yasağının sürdüğü Diyarbakır'ın Sur İlçesi'nde operasyonlar devam ederken PKK'lı teröristler, yakılan tarihi Kurşunlu Camii bahçesindeki patlaycıları imha eden polislere keskin nişancı tüfeği Kanas ile ateş açtı. PKK'lıların açtığı ateşle bomba imha uzmanı polis memuru 32 yaşındaki Haydar Çetin şehit düştü, 1 polis de yaralandı.

Diyarbakır'ın merkez Sur İlçesi'nde 6 mahalle, bir cadde ve Dağkapı Meydanı'nda uygulanan sokağa çıkma yasağı bugün 8'inci gününe girerken, PKK'lıların kazdığı hendeklerin kapatılması ve barikatların kaldırılması için başlatılan helikopter destekli operasyonlar da aralıksız devam ediyor. PKK'lıların Cumhuriyet İlkokulu, Süleyman Nazif, Mardinkapı İlkokulu ile Yavuz Selim Ortaokulu'nu yaktığı ilçede tarihi Kurşunlu Camii de çıkan yangında büyük hasar gördü.

CAMİ BAHÇESİNDE ŞEHİT OLDU


Sur İlçesi'nin Fatihpaşa Mahallesi'nde pazartesi günü PKK'lı teröristler tarafından yakılan tarihi Kurşunlu Camii bahçesinde bugün PKK'lıların tuzakladığı patlayıcıları imha etmek için polis çalışma başlattı. Cami bahçesindeki tuzaklanan patlayıcıları imha eden polislere PKK'lı teröristler keskin nişancı tüfeği Kanas ile ateş açtı. Açılan ateşte bomba uzmanı polis memuru Haydar Çetin, başından ağır yaralandı. Bu sırada PKK'lılar bölgede bulunan patlayıcıyı da uzaktan kumanda ile infilak ettirdi. Patlama sırasında da 1 polis memuru daha yaralandı. Güvenlik güçlerinin karşılık vermesiyle birlikte PKK'lılarla çatışma çıkarken, bölgeden ambulansla alınan yaralı polisler, Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Durumu ağır olan polis Haydar Çetin, doktorların tüm çabasına karşın şehit oldu. Diğer yaralı polisin sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi. (DHA)