[caption id="attachment_970576" align="alignleft" width="670"] FOTO:Cihan[/caption]

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Masum Türker aralarında; Bugün TV, Kanaltürk ve Bugün gazetesinin de bulunuğu Koza İpek Grubu'na kayyum atanmasına yönelik karara tepki gösterdi. Yapılan işlemin hukuki olmadığını, siyasi olduğunu savunan Masum Türker, yakın bir zamanda Aydın Doğan'ın sahibi olduğu Doğan Holding'e de aynı yöntemi uygulamak için çalışma yapıldığını savundu. Türker "Üzülerek söylemeliyim, benim öteden beri edindiğim bilgileri ve bu konuda yapılan çalışmaları da bilerek söylüyorum, benzer bir durumu yakın bir tarihte Aydın Doğan Grubu'na, Doğan Holding'e de uygulamak üzere çalışma yapılmaktadır." dedi.

İzmir'de seçim çalışmaları kapsamında bir otelde basın toplantısı düzenleyen Türker, Koza İpek Grubu'nun başına gelenlerin, Türkiye'de her an herkesin başına gelebileceğini söyledi.

[caption id="attachment_970611" align="alignleft" width="670"] FOTO:Cihan Ankara 5. Sulh Ceza Hakimliği, Koza İpek Holding ve bünyesindeki şirketlere kayyum atanmasına karar verdi.[/caption]

Koza İpek Grubu'nun aynı zamanda bir medya grubu olduğunu hatırlatan Masum Türker, "Medya grubunu da içeren ve Türkiye'de girişim hürriyetini etkileyen bir durumla karşı karşıyayız. Kayyum tayin edilerek, yönetime el koyulması. Bu olgu, görünüşte medya özgürlüğüyle ilgilidir ama bence bu olgu, Türkiye'de girişim özgürlüğüyle ilgildir. Türk Ceza Yasası'nın 133. maddesine bir delil olmaksızın, nasıl yazıldığı belli olmayan ve gerçeği yansıtıp yansıtmadığı kesinlik kazanmamış bilirkişi raporuna dayanarak yapılan bu işlemler, Türkiye'de bugün faaliyette bulunan bütün iş gruplarının her an başına gelebilir. Bu durum, Türkiye'nin en büyük holdingleri Koç, Sabancı, Eczacıbaşı başta olmak üzere, bugünkü iktidara yakın olan holdingler olmak üzere herkesin başına gelir ve üzülerek söylemeliyim, benim öteden beri edindiğim bilgileri ve bu konuda yapılan çamlışmaları da bilerek söylüyorum, benzer bir durumu yakın bir tarihte Aydın Doğan grubuna, Doğan Holding'e de uygulamak üzere çalışma yapılmaktadır. Bunu yaparken de hiç umulmadık yerde, özelikle Aydın Doğan'ın kızlarından birisini bu işin içine katarak, bugün Akın İpek ve onun grubu olan Koza İpek grubuna yapılanın benzeri planlanmaktadır. Bunu geri bırakmalarının nedeni, şimdilik Koza Grubu'yla uğraştıkları içindir. Bu nedenle bugün bu Akın İpek şirketlerine, yani Koza İpek grubuna yapılanın, yalnız yakında başına gelmesi ihtimali olan Doğan Grubu değil, bütün medya gruplarının bir gün tekrar onlar da bu duruma düşebilir düşüncesiyle karşı koymaları, tepki koymaları gerekir." dedi.

"HUKUKUN SİYASALLAŞTIĞI AÇIKÇA GÖSTERİYOR"


Koza İpek Grubu'na kayyum atanmasının, Türkiye'de hukukun nasıl siyasileştiğini ortaya koyduğunu söyleyen Masum Türker, "Ankara'da 100'ü aşkın vatandaşımızın ölmesine neden olan faaliyette bulunan kişiler için, 'Biliyoruz ama tutuklayamıyoruz.' diyen zihniyet, daha bir eylem yok, 'delilleri denetim yoluyla bulamıyoruz, biz yönetirsek ortaya çıkarırız' mantığıyla bir yayın grubunu kapsayan gruba el koyabiliyor. Bu, Türkiye'de hukukun nasıl siyasallaştığını ve siyaset yapan mevcut şimdiki iktidarın, hukukun yanısıra. güvenlik güçlerinin yanısıra terör örgütlerini de taşeron olarak kullanma noktasına kadar gidebileceğini açıkça gösteriyor." dedi.