Saygı ÖZTÜRK / ANKARA

Bursa Nilüfer Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nde ikisi diş hekimi 4 çalışan, “Hastanemiz içinde Kuran kursu açılmasını talep ediyoruz” diye yönetime başvurdu. Başhekim şaşırdı, kaldı!

İşte başhekimin genel sekreterliğe gönderdiği dilekçe




Bursa’da daha önce örneğine rastlanılmayan bir adımı Nilüfer Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nde görevli iki diş hekimi ve iki memur attı. Onlar, Kuran öğrenmek isteyen personelin, hasta ve yakınlarının yararlanması için merkezin uygun bir bölümünün Kuran kursu olarak ayrılmasını, Kuran öğretecek personelin görevlendirilmesinin sağlanmasını istediler.

‘BU İŞ BENİ AŞAR’


4 ayrı “Kuran kursu açılmasını istiyoruz” dilekçesini alan merkezin başhekimi Dr. Oktay Kahveci ne yapacağını şaşırdı. “Bu iş beni aşar” dedi. Merkez bünyesinde Kuran kursu açılmasının uygun olmayacağını değerlendiren Başhekim, bu konudaki kararın Bursa Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği tarafından verilmesini istedi. 11 Kasım’da genel sekreterliğe talebi iletti. Bursa Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Prof. Dr. Rüstem Aşkın, kendilerine ulaşan Kuran kursu açılmasına ilişkin isteği hemen reddetti.



Hastaneyi Sağlık Bakanı açmıştı
Nilüfer Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nin açılışını 6 ay önce Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu gerçekleştirmişti.

‘YERİ BURASI DEĞİL’


Aşkın, “İnsanların dinini öğrenmesine asla karşı değiliz. Ancak Kuran öğretilecek çok sayıda alternatif dini alanlar varken, mekan itibariyle böyle bir şeye uygun olmayan hastanede Kuran kursu açılmasını uygun bulmuyoruz” dedi. Genel Sekterelik, 19 Kasım 2015 tarih ve 74986209 sayılı kararıyla Kuran kursu açılmasının uygun bulunmadığına ilişkin cevabi yazıyı Nilüfer Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimliği’ne gönderdi. Genel Sekreterliğin bu yazısına rağmen, dilekçecilerin çabalarını sürdürecekleri, konuyu üst makamlara taşıyacakları öğrenildi.