Milli Eğitim Bakanlığı, Tarım, Gıda ve Hayvancılık ile Sağlık Bakanlığı'nın ilkokul öğrencileri için ortaklaşa düzenlendiği, 'Okul sütü' projesi kapsamında, öğrencilere süt dağıtımı başladı. Edirne Valisi Dursun Ali Şahin de Şükrüpaşa İlkokulu'nda 1'nci sınıf öğrencileriyle bir araya gelerek süt dağıttı.

Öğrencilere süt içmenin sağlık açısından faydalarına değinen Vali Dursun Ali Şahin, çocuklara her sabah mutlaka süt içilmesi gerektiğini söyledi. Sütü sadece çocukların değil büyüklerin de içmesinin gerektiğini anlatan Şahin, "Süt çok önemli besin, mutlaka içmemiz gerekir. Sütü okulda veriyorlar diye, sadece okulda içmeyelim bunu alışkanlık haline getirip, sabah kalktığımızda ve akşam yatarken de süt içmeliyiz. Süt sadece çocuklar için değil biz büyüklerin de her gün tüketmemiz gerekir. Bu yüzden sizden anne ve babanıza da süt içmelerini önermenizi istiyorum" diye konuştu.



OSMANLICA 'SAĞLIĞINIZ İÇİN SÜT İÇİN' YAZDI

Sınıftaki süt dağıtımının ardından Vali Şahin, sınıf tahtasına Osmanlıca 'Sağlığınız için süt için' yazdı. Bir süre öğrencilerle sohbet eden Vali Şahin, okuldan ayrılırken, ilkokul öğrencileri tahtada yazan Osmanlıca yazıyı anlamadıklarını söyledi. Proje kapsamında 154 ilkokulda 18 bin 616 öğrenciye süt dağıtımı yapıldığı bildirildi.