Veli TOPRAK / ANKARA

İçişleri Bakanı Efkan Ala, TBMM'de kendisine yöneltilen ''KCK’yi kuranlar arasında MİT görevlileri var mı? Serap’ı yakarak öldüren MİT'çi mi?'' sorularına cevap vermedi.

TBMM Genel Kurulunda dün gece iç güvenlik yasa tasarısı ele alınırken MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, İstanbul’da belediye otobüsüne atılan molotof kokteyli sonucu yanarak ölen Serap Eser olayını gündeme getirdi ve Ala’ya şu soruları yöneltti:

‘’Serap’ı molotofla yakan KCK’lı MİT görevlisine KCK’ya girme talimatını kim vermiştir, bu görevi kim vermiştir? Görev verenlerin sorgulanmasını engelleme girişimi kimin tarafından önerilmiştir? KCK’nın kuruluşunda bu tür görevliler yer almış mıdır? ‘’

Ala bu soruya cevap vermezken Vural bir süre sonra aynı konuyu gündeme getirdi ve bu kez de ‘’Serap’a molotof atanlar içerisinde MİT görevlisi var mı? Kim görev verdi ? KCK’yı kuranlar içerisinde MİT var mı? Bunu soruyoruz açık seçik’’ dedi. Ala ikinci soruyu da yanıtsız bıraktı ve daha sonra yazılı cevap vereceğini söyledi.

ŞAHİN AÇIKLAMIŞTI

İçişleri eski Bakanı İdris Naim Şahin, bir süre önce yaptığı açıklamada Serap Eser olayına değinerek şöyle demişti:

‘’Milli İstihbarat adına görev yapan kişilerin KCK içerisinde olduğunu gördük. Dağda, kırsalda eylem militanı olarak çok duymadım ama şehirde, molotofkokteyli atmak dâhil eylem yapan bazı militanların Milli İstihbarat ile değişik şekillerde bağlantılı kişiler olduğunu duydum, biliyorum. 2010’da Küçükçekmece’de otobüse molotof kokteyli atılması sonucunda 18 yaşındaki Serap Eser kızımız hayatını kaybetmişti. Otobüse molotofkokteyli atarak, otobüsü kundaklayan kişilerin ne yazık ki istihbarat elemanı olduğu bilgisini edindim. Aynı zamanda istihbarat elemanıydılar.Bu kişiler istihbarat elemanı oldukları için korunup, yargılanmadılar’’