Saygı ÖZTÜRK

Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi Kuşadası İlçesi'nde bulunan Kenan Evren Caddesi'nin adını, Erdal Eren Caddesi olarak değiştirmişti. Bu değişiklik, soruşturma konusu oldu. Valilik, belediyeden "Erdal Eren kimdir, Aydın'ın Kuşadası için ne gibi hizmetleri vardır?" sorusunun yanıtını istedi.

12 Eylül harekatından sonra Belediye Meclisi, şehrin en önemli caddelerinden birisine Kenan Evren adını vermişti.

Evren, bu zalimliği yaptı mı?

Evren, bu zalimliği yaptı mı?


Evren'in vefatından sonra bu caddenin adı, 12 Eylül döneminde idam edilen Erdal Eren'in adı verilerek Erdal Eren Caddesi olarak değiştirilmişti. 12 Eylül harekatından önce Erdal Eren, Ankara Çankaya'da bir askeri şehit ettiği gerekçesiyle idam cezasına çarptırılmış, cezası da 12 Eylül harekatından sonra infaz edilmişti. Yaşı büyütülüp 17 yaşında asılarak idam edilen Erdal Eren, o dönem Ankara Yapı Meslek Lisesi öğrencisiydi.

VALİLİK'TEN SORUŞTURMA
Aydın Valiliği, Kenan Evren Caddesi'nin adının Erdal Eren Caddesi olarak değiştirilmesinin gerekçesini Belediye'ye sordu.

Belediye, bu soruya henüz yanıt vermedi. CHP Eski İzmir Milletvekili Kemal Anadol, Valiliğin bu kararına tepki gösterdi. Anadol, 12 Eylül zihniyetinden hesap soracaklarını iddia edip iktidara gelenlerin, göstermelik kararlar alınmasını sağladıklarını öne sürdü ve bugün de AKP döneminde 12 Eylül zihniyetinin devam ettiğini kaydetti.