CHP'li vekilleri ziyareti sırasında Erdem Gül’ün çocukları Sarp Güney ve Deniz için yolladığı mesajda ise "Bilmezsiniz, zor zamanlardan geçiyoruz. Bilmemesi gereken yaştasınız, ama size bu hakkı tanımıyorlar. Öyle bir zor zamanki illa size de bunu bildirecek ve yaşatacaklar. Neyse... Dün Ankara’ya ilk kar yağmış. İkinci karda kartopu oynayarak sizlerle kucaklaşıyor, ikinizi de öpüyorum" notunu okudu" ifadelerini kullandı.

[caption id="attachment_1001472" align="alignleft" width="670"] Foto: DHA[/caption]

İki milletvekili yaklaşık 4 saat süren ziyaretin ardından çıkışta basın mensuplarına açıklama yaptı. Tuncay Özkan, ziyaret sırasında Dündar ve Gül’ün moralini yüksek gördüklerini ifade etti.

GAZETECİLİK KURULUŞLARINA ÇAĞRI


Yargılanmalarına neden olan haberin gazetecilik faaliyeti olduğunu kaydeden Özkan, "Ben de bir gazeteci olarak önüme bu haber gelse yaparım. Gazeteci olarak dünyada bu haberi yapmayacak kimse yoktur. Arkadaşlarımıza casus demek ya da bu faaliyeti casuslukla itham etmek olağanüstü yanlış, hukuku zorlayıcı, hukuk dışı bir karardır. Türkiye’deki gazetecilik kuruluşları, dünyadaki gazetecilik kuruluşlarını bu haksız ve hukuksuz uygulamanın, Can ve Erdem arkadaşlarımızın tutuklu yargılanmasının sonlandırılması için yardıma çağırıyoruz" dedi.

"ADALET BAKANLIĞI’NI VE CEZAEVİ YÖNETİMİNİ UYARIYORUZ"


Tuncay Özkan, Dündar ve Gül’ün ayrı ayrı koğuşlarda tutulduğunu belirterek, uygulamanın devam etmesi durumunda tecrit uygulaması olacağını savundu. Özkan, "Arkadaşlarımızın birlikte kalmaları için gereken izinlerin verilmesini insan hakları uygulamaları açısından olmazsa olmaz sayıyoruz. Bunun uygulatılması sürdürülürse bu bir tecrit uygulaması olacaktır. Bu konuda hem Adalet Bakanlığı’na hem de cezaevi yönetimini uyarıyoruz. Arkadaşlarımızın isteklerine bağlı olarak yerine getirilmesinin aciliyetini paylaşıyoruz" diye konuştu.

CAN DÜNDAR’IN NOTU


Can Dündar’ın, "Bu destek, moral, dayanışma, hukuksuzluğu bitirecek. Hep birlikte düze çıkacağız" yazılı notunu aktaran Özkan, "Arkadaşlarımızın daha fazla mağdur edilmemesi, Türkiye’de adaletin, özgürlüğün ve barışın sağlanması için Can’ın ve Erdem’in tutuksuz, adil yargılanması gerektiğini dile getiriyorum" ifadelerini kullandı.

ERDEM GÜL’ÜN MESAJI


Tuncay Özkan, Erdem Gül’ün de yazdığı mesajı da okudu. Mesajda "Günlerdir bizi destekleyen herkese; hapiste bir haftayı tamamladık. Bu süreçte adaleti bekliyoruz. Beklediğimiz haberin adaletidir. Habere hürriyet, habere adalet...Yaşadıklarımız insanlık ve Türkiye açısından bir ilk değil. Ama artık son olması gerekir. Son olsun, haber özgürleşsin, ifade özgürleşsin, yazı, söz düşünce özgürleşsin" ifadeleri yer aldı.

Gül’ün çocukları Sarp Güney ve Deniz için yolladığı mesajda ise "Bilmezsiniz, zor zamanlardan geçiyoruz. Bilmemesi gereken yaştasınız, ama size bu hakkı tanımıyorlar. Öyle bir zor zamanki illa size de bunu bildirecek ve yaşatacaklar. Neyse... Dün Ankara’ya ilk kar yağmış. İkinci karda kartopu oynayarak sizlerle kucaklaşıyor, ikinizi de öpüyorum" notunu okudu" ifadelerini kullandı.

Mahmut Tanal da Dündar ve Gül’ün tutukluluğunun ’siyasi bir karar’ olduğunu savunarak, "Amaç, mevcut tutuklama kararıyla basının üzerine baskı uygulamak, korkutmak, sindirmek, yok etmektir. Bu uygulama demokratik hukuk devleti uygulamalarıyla bağdaşmaz. Netice itibariyle hukuk rafa kaldırılmıştır. Yargı eğer siyasileşirse bu şekilde siyasi karar vermeye devam ederse o ülkede adalet olmaz. Yargı mensuplarına sesleniyoruz; lütfen gücünüzü hukuktan, adaletten, demokrasiden, Anayasa ve uluslararası sözleşmelerden alın. Siyasi iktidarlardan güç almayın" değerlendirmesinde bulundu. DHA