Kamil ELİBOL / ANKARA

MHP Adana milletvekili Seyfettin Yılmaz, Kaçaksaray’da kaba inşaatı biten 3 bin kişilik Kongre Merkezinin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın küçük bulması üzerine yıkıldığını öne sürdü. Yılmaz ''Şimdi buraya 5 bin kişilik merkez yapılıyor'' dedi.

Saray’ın aylık doğalgaz faturasının 1 milyon 365 bin TL olduğunu da savunan Yılmaz SÖZCÜ’ye ''5 bin kişilik cami, kongre merkezi, yüzme havuzu ve yavru saray da bitince Kaçaksaray 7 milyara mal olacak'' dedi.



HAFİYE VEKİL

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nin aylık doğalgaz tüketimini araştıran MHP Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz, tartışmaların odağındaki Saray’la ilgili SÖZCÜ’ye olay yaratacak şu iddialarda bulundu.

1.3 MİLYONLUK FATURA

Kaçak Saray’ın vatandaşa maliyeti giderek artıyor. Saray’ın bir aylık doğalgaz bedelinin 1 milyon 365 bin lira. Saray’a gelen doğalgaz ve su faturalarının 7 Haziran seçimleri öncesi kamuoyuna yansımaması için özel önlem alındı. Durmak yok halkın parası ile saltanata devam…

MALİYET 7 MİLYAR TL

5 bin kişilik cami, kongre merkezi, kütüphane, açık-kapalı yüzme havuzlu ve SPA’lı yavru sarayın tamamlanması ile birlikte Cumhurbaşkanlığı Külliyesi 7 milyar TL’ye malolacak. Kaçak Saray’ın maliyeti açıklandığı gibi 1 milyar 370 milyon TL değil.

KONGRE MERKEZİNİ YIKTIRDI

Erdoğan ve ailesi için inşa edilen yavru sarayın da 100 odası var. Yapımı süren 3 bin kişilik Kongre Merkezi ise Erdoğan küçük bulunca yıktırıldı. Kaba inşaatı biten Kongre Merkezi’ni küçük buldu ve 5 bin kişilik yeni Merkez istedi. istedi. Kaba inşaatı kepçelerle yıkıp yenisine başladılar”

3 BOYUTLU SAHNE

Kapasitesi 5 bin kişiye çıkartılan yeni Kongre Merkezinde sahne 3 boyutlu olacakl. Sahneye özel asansör sistemi kuruluyor. Tayyip Bey, lüks, şatafat ve gösteriş içinde.