Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ismini "Külliye" olarak ilan ettiği Beştepe'deki Ak Saray kapılarını gazetecilere açtı. Sarayın önceden planlanan sadece bir bölümü basın mensuplarına gezdirildi.

İthal mermerleri ve lüks aksesuvarları ile dikkat çeken sarayda gazeteciler Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşme imkanı da buldu. Erdoğan; ziyarette saray hakkındaki Danıştay kararınını da değerlendirdi. Erdoğan "Burası sıfırdan projesiyle, her şeyiyle mükemmel bir şekilde yapılmış ve bu ülkenin temsil makamı. Bunun üzerinde bu kadar böyle provokatif haberler veya dezenformasyon yapmak bunlar hiç doğru şeyler değil". Danıştayın yanılmıyorsam üç tane kararı var burayla alakalı. Ama maalesef sürekli olarak burayı gündemde tutmayı bile ben şık bulmuyorum. Bunlar çok çirkin" diye konuştu. Erdoğan'ın Millet Camii'sinde namaz kıldırıp kıldırmayacağına yönelik iddiaları ise özel kalem müdürü yanıtladı.



Cumhurbaşkanlığı Basın Başdanışmanlığınca ilki geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen "Cumhurbaşkanlığı Külliyesi tanıtım gezisi"nin ikinci kısmında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın makamının da bulunduğu ana bina Cumhurbaşkanlığı Basın Başdanışmanı Lütfullah Göktaş tarafından Cumhurbaşkanlığı muhabirlerine gezdirildi.

"NASIL BULDUNUZ?"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da gezi sırasında muhabirleri makamında kabul ederek bir süre sohbet etti. Makam odasında gazetecileri tek tek "hoşgeldiniz" diyerek karşılayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, külliyeyi nasıl bulduklarını sordu.

Bir gazetecinin külliyeyi güzel bulduğunu ifade ederek, tanıtım gezisinin daha önce yapılması gerektiğine ilişkin sözleri üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Etekteki taşları döküldüğü için o bakımdan, nereden yaklaşılacağını öğrenme bakımından isabetli oldu" dedi.

"ZATEN ZAMAN ZAMAN GELİYORLAR"

Erdoğan, bir gazetecinin, "Önümüzdeki dönemde vatandaşlar belli bir program dahilinde gezebilecek mi?" şeklindeki sorusu üzerine Erdoğan, "Zaten vatandaşlardan gelenleri böyle zaman zaman arkadaşlar gezdiriyorlar. Sadece toplantı yapıp gitmek değil, arzu edenlere mihmandarlar veriliyor, onlar eşliğinde dolaşıyorlar" diye konuştu.

"Külliyede sizin en beğendiniz yer neresi?" soruna Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Herhalde en beğendiğim yer burasıdır. Benim bir de kütüphanem var içeride. Şimdi sizi oraya bir götüreyim, orası daha sıcak" ifadesini kullandı.  Bir gazetecinin makam odasındaki kokuya ilişkin "Tütsü mü kullanıyorsunuz, bir tütsü kokusu var" demesi üzerine Erdoğan, kokunun buhur kaynaklı olduğunu söyledi.



Makam odasına peygamber kokusu

Makam odasına peygamber kokusu


KORİDOR DUVARLARINDAKİ AYETLER

Bir gazetecinin koridor duvarlarında bulunan ayetleri göstermesi üzerine Erdoğan, ayetlerin bulunduğu tabloları 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eşi Hayrunnisa Gül tarafından alınmış bir koleksiyon olduğunu ve kendilerinin de bu koleksiyonu devam ettirdiklerini bildirdi.

Konuklarını genelde makam tarafında ağırladığını vurgulayan Erdoğan, "Burada çok özel bir çalışma olursa o zaman buraya alıyoruz" dedi

Erdoğan, Beştepe Millet Camisi'ne vatandaşların çok büyük ilgi gösterdiğini ancak park yeri sorunu bulunduğunu bunun da çözülmeye çalışıldığını belirtti.

CUMA NAMAZI KILDIRACAK MI?

Bir gazetecinin, Erdoğan'ın cuma namazı kıldıracağına yönelik iddiaları hatırlatması üzerine, Cumhurbaşkanlığı Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan, bunların sosyal medyada dolaşan, aslı astarı olmayan bilgiler olduğunu ifade etti.

SOSYAL MEDYA DEĞİL YANDAŞ YAZAR!

Oysa Hasan Doğan'ın sosyal medya iddiası dediği bilgi, Yeni Akit Yazarı Sinan Burhan'ın köşesine taşdığı bir "kulis bilgisi"ydi.



Erdoğan cuma namazı kıldıracak!

Erdoğan cuma namazı kıldıracak!


"ORANIN DAHA İŞİ VAR"

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi içinde yapılan rezidansa geçip geçmeyeceğinin sorulması üzerine ise Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Daha işi var oranın. Orası olursa hem rezidans, hem de ofis olarak kullanılabilecek bir yer. Olabilir, yaptıklarına göre taşınırız. Orası da Dışişleri Bakanlığı'nın zaten biliyorsunuz. Dışişleri Bakanlığı orayı kullanamadı. Biz buraya taşınırsak o zaman Dışişleri Bakanlığı da oraya taşınmış olur" dedi.

DANIŞTAY'IN KARARI HAKKINDA

Bir gazetecinin, "En son Danıştay bir karar verdi, burayla ilgili. Siz her platformda yanıt veriyorsunuz iddialara ama burada söylemek istediniz bir şey olur mu?" sorusu üzerine Erdoğan, şunları söyledi:

"Bunlar hep söylendi zaten. Yani buranın her hangi bir sorunu filan yok. Hepsi defaatle, Danıştayın yanılmıyorsam üç tane kararı var burayla alakalı. Ama maalesef sürekli olarak burayı gündemde tutmayı bile ben şık bulmuyorum. Bunlar çok çirkin. Kaldı ki Türkiye Mimar, Mühendisler Odasının İstanbul'da biliyorsunuz Karaköy'deki o yeriyle alakalı binanın hali ortada. En üste, oraya daha sonra uydurma bir çatı atmak suretiyle bu gazetelerde defaatle çıktı, orayı restoran haline getirdiler. Burası böyle bir yer değil. Burası sıfırdan
projesiyle, her şeyiyle mükemmel bir şekilde yapılmış ve bu ülkenin temsil makamı. Bunun üzerinde bu kadar böyle provokatif haberler veya dezenformasyon yapmak bunlar hiç doğru şeyler değil."



HUZUR BULUYOR MUSUNUZ?

Erdoğan, "Burası için huzur bulduğunuz alan diyebilir miyiz?" sorusuna, "Diyebilirsiniz" karşılığını verdi.

Erdoğan'ın takipçileri eriyor

Erdoğan'ın takipçileri eriyor