AKP'nin kurucularından, HDP Mersin Milletvekili adayı Dengir Mir Mehmet Fırat seçim çalışmaları kapsamında bulunduğu MErsi'nde ilginç açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın psikolojinin bozulduğunu savunan Fırat "Psikolojik sağlığına kavuşsun diye onun için hep birlikte dua edelim." dedi.

Bir zamanlar AKP'nin ağır toplarından olan ancak daha sonra istifa ederek HDP saflarına geçen Dengir Mir Mehmet Fırat Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, yaşadığı ağır korku nedeniyle ruh sağlığı ve psikolojisinin bozuk olduğunu savundu. Fırat “Böylesine bir korku, insanı mutlaka hasta eder ve şu anda da maalesef cumhurbaşkanımız hasta. Eğer dua ile iyi olabilecekse, hepinizden ricam, psikolojik sağlığına kavuşsun diye onun için hep birlikte dua edelim. Ama psikolojik hastalıklar genellikle bu şekilde iyi olmaz. Ancak psikiyatriye gitmek lazım” dedi.

Seçim çalışmalarını sürdüren Dengir Mir Mehmet Fırat, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı eleştirirken,  Erdoğan'ın, Cumhurbaşkanı seçilip TBMM çatısı altında okuduğu anayasal metne sadık kalmadığını, tarafsızlığını yitirdiğini savundu. Kamuoyu araştırmalarında kararsız seçmenlerin yüzde 15'i bulduğuna, bunun büyük çoğunluğunun da AKP seçmeni olduğunu dile getiren Fırat halkın yüzde 75'inin, cumhurbaşkanının seçim çalışmalarını tasvip etmediğini, AKP'li seçmenlerde ise bu oranın yüzde 50'nin üstünde olduğunu iddia etti.

Kocasakal'dan AKP'ye sert sözler

Kocasakal'dan AKP'ye sert sözler



Manavgat Barosu'ndan kaymakama tarihi yanıt

Manavgat Barosu'ndan kaymakama tarihi yanıt