Erdoğan SÜZER / ANKARA

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) toplam 69 yeni personel almak için sınav açtı. TBMM’ye alınacak 3 arşivci için “Osmanlıca” bilme şartı kondu.

70 PUAN ALMAK YETERLİ

TBMM’nin yeni personel alımına ilişkin sınav duyurusuna göre Meclis, 61’ini Ankara’da 8’ini İstanbul’da çalıştıracağı toplam 69 yeni personel alacak. Başvuracak adaylarda Kamu Personel Seçme Sınavı’ndan (KPSS) en az 70 puan almış olma şartı aranacak. KPSS’den en yüksek puan alan adaydan başlanarak her bir kadro için üç katı aday sözlü sınava girecek. Adayların 23 Mart tarihinden başlayıp 3 Nisan akşamına kadar başvurularını yapmaları gerekiyor.

OSMANLICA BELGENİ GETİR

TBMM, 69 yeni personel içinde yer alan 3 arşivci için Osmanlıca bilme şartı koydu. Buna göre, Meclis’te arşivci olmak üzere sınava girecek adayların, fakültelerin tarih, bilgi ve belge yönetimi, dokümantasyon ve enformasyon, arşivcilik veya kütüphanecilik bölümlerinden mezun olmaları ve Osmanlıca eğitimi almış olmaları gerekiyor. Eğitim gördüğü bölümde Osmanlıca dersi alanlar transkriptle; diğer adaylar kamu kurum ve kuruluşlarından almış oldukları resmi belgeyle başvuruda bulunacak.

TBMM, Osmanlıca bilen arşivcilerin yanı sıra Meclis’e 1 bakıcı anne ile 2 anaokulu öğretmeni de alacak. Meclis’te bakıcı anne olarak çalışabilmek için mesleki eğitim veren liselerin çocuk gelişimi ve eğitimi alanında eğitim veren bölümlerinden mezun olmak gerekiyor. Anaokulu öğretmenleri ise fakültelerin okul öncesi öğretmenliği veya anaokulu öğretmenliği alanlarında eğitim veren bölümlerinden mezun olanlardan seçilecek.

İŞTE MECLİS’İN ALACAĞI PERSONEL LİSTESİ
1’er adet bakıcı anne, elektronik mühendisi, elektrik mühendisi, psikolog, istatistikçi, kaynakçı ustası, teknik yönetmen, 4 tekniker, 17 teknisyen, 2 anaokulu öğretmeni, 4 kütüphaneci, 3 arşivci, 12 memur, 12 şoför, 8 yangın söndürme eri.