Foto: DHA


Ali GÜLEN / FRANKFURT

Erdoğan ve Merkel, altın varaklı koltuklarda otururken, Antonov gibi dev uçaklarla PKK ve PYD’ye binlerce ton silah gitti.

Almanya Başbakanı Merkel’in Türkiye ziyaretinin yankıları sürüyor. Avrupa Birliği Türkiye’yi parayla ikna ederen, PKK ve PYD konusunda büyük tavizler verildi. Erdoğan’ın sadece "içeride tepkileri dindirmek için farklı konuştuğu" da ortaya çıktı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Merkel’i altın varaklı koltuklarda ağırlayıp şov yaptığı gün, Antonov 124-100 tipi dev Rus uçaklarıyla Almanya’dan Kürtler’e ağır silahlar gönderildi. Türkiye’nin sadece paraya endekslendiği ve AB’den gelecek paranın miktarını artırmak için çabaladığı anlarda, Merkel yapacağını yaptı.


DEV ANTONOVLAR TAŞIYOR


Erbil Havaalanı’na bir kaç gün önce inen dev kargo uçağından, zırhlı araçlar, personel taşıyıcılar, Alman son teknoloji ürünü piyade saldırı silahları ve sayılamayacak kadar çok askeri mühimmat indirildi.

Silahların indirilmesine ve PKK’nın Suriye kolu olan PYD’ye verilmesine bizzat Alman askerleri eşlik etti. Alman askerler, "İşte Kürt otonomi bölgesi. Bu silahlar onlar için geliyor ve biz gerekli düzenlemeleri yapıp onlara teslim edeceğiz" açıklamasını yaptı. Görüntüler Alman basınına dağıtıldı.


PKK’YA YARDIMI KESTİREMEDİ


Almanya Başbakanı Merkel’le, Davutoğlu ve Erdoğan arasındaki görüşmelerde bu konunun, pek ciddi şekilde ele alınmadığı öğrenildi. Sadece paraya endekslenen ve AB’den gelen yardımlarla, bir kaç AB başlığına yoğunlaşan Ankara, Merkel’e, "PYD’ye yardımı kesin, göç krizini bitirelim" kartını oynayamadı.

Merkel de, bunu gördüğü için bir yandan göçmenlerin Türkiye’de kalmasını kabul ettirdi, diğer yandan da PKK’nın Suriye kolu olan PYD’ye silah yardımını artırarak devam ettirmeye başladı.