Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da Türkiye Otobüsçüler Federasyonu (TOFED) Genel Kurulu programında konuştu. Erdoğan HDP'yi "müftü" ve "eşcinsel" milletvekili adaylarıyla eleştirdi. Tarafsız Cumhurbaşkanı olarak AKP için "Biz" diyen Erdoğan. "Eskişehir'de eşcinsel aday göstermiyoruz biz" dedi.

İşte Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları;

Konuşmasının başında şoförlük mesleğinin zorluğuna değinen Erdoğan "Siyasi hayatımın önemli bölümünü il il dolaşarak geçirdim. Her fırsatta şoför kardeşlerimle birlikte olmaya gayret ettim.  Tüm şoför kardeşlerimizin dertlerini sıkıntılarını az çok bilirim. Şoförlük meşakkatli bir meslek. Otobüs işletmeciliği zor bir uğraş. Büyüyen tüm sektörler gibi otobüs işletmeciliği de gelişti, dönüştü. Otobüsçülerimiz, ülkemizin en doğusundan batısına güneyinden kuzeyine her köşesine gidiyor. Bu seyahatler sırasında şoförlerimiz her kesimden insanla iletişim içinde oluyorlar. Milletimizin dertlerini sıkıntılarını en iyi şoförlerimiz bilir. Milletimizin sevinçlerine mutluluklara da onlar ortak olur. Bazı şoförlerimizin aileler oluşturduklarını da biliriz." dedi.

"TEK RAKİBİM HIZLI TREN"

Erdoğan şoförlere yeni kamyon arkası yazısı da önerdi Erdoğan "Şoför arkadaşlarımızın sevdiği, bizlerin tehlikeli bulduğu bir söz var “tek rakibim Türk Hava Yolları” diye. Bu sözün, artık tek rakibim Türk Hava Yolları ve hızlı tren şeklinde olması gerekir. Ulaştırma sektörü kendi içinde ne kadar çeşitlenir, gelişirse bundan sektörün tüm unsurları payını alır ve alıyor. diye konuştu.

CNN TÜRK SPİKERİNE ELEŞTİRİ

Erdoğan geçtiğimiz haftalarda minibüsçüler odasında yaptığı "başkanlık sistemi" konuşmasını twitter üzerinden eleştiren CNN Türk spikeri Nevşih Mengü'yü de eleştirdi.

Erdoğan "Sene kaç, 2015 değil mi? Ama bu topraklarda hala 1940’ların tek parti zihniyetini yaşatmaya çalışanlar var. Milli şeflik döneminin özlemiyle yananlar, öyle kendilerinden geçmiş durumdalar ki durmadan milleti taciz ediyorlar. Eski CHP vekillerinden birinin kızı TV spikeri bir hanımefendi, bizim burada otobüsçü kardeşlerimle buluşmamızı duymuş ve içine de sindirememiş. Benim sizlerle buluşmamın olduğu program duyumunu almış, kendince başkanlık sistemiyle otobüsçülerle dalga geçiyor. Hatta daha da ileri gidip, muhtar, taksici, otobüsçü, kutsal üçlü diyerek adeta kin kusuyor. Tahkir ettiği kim? Bizzati milletin kendisi. Muhtar demek milletten icazetli demektir. Seçilmiş demektir. Sandık yani demokrasi demektir. Bunların sandığa millete demokrasiye inançları saygıları işte bu kadar. Taksici, otobüsçü kim? Bu milletin alın teriyle helalinden evlerine ekmek götüren asil evlatları." diye konuştu.

"EŞCİNSEL ADAY..."

Erdoğan HDP'yi de eşcinsel millekvekili adayıyla eleştirdi. HDP'nin Eskişehir'de milletvekili adayı olarak gösterdiği Barış Sulu'yu kasdeden Erdoğan "Biz Diyarbakır'da müftü, Eskişehir'de eşcinsel aday göstermiyoruz" dedi.

RESMEN "AKP'LİYİM" DEDİ

Erdoğan "AKP'li olduğunu" beyan eden "biz" kelimesini ise Cumhurbaşkanı olarak ilk kez telaffuz etmiş oldu.