7 Haziran seçimleri öncesi sık sık "koalisyon kaostur" çıkışı yapan seçimler sonrası oluşan tabloda ise "erken seçime gitmek için elinden geleni yapmakla suçlanan" Cumhurbaşkanı Erdoğan, herkesi şaşırtan bir çıkış yaptı. Erdoğan "Koalisyon hükümetine ihtiyaç var" dedi.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nce üniversitenin Beyazıt Yerleşkesi'nde düzenlenen iftar programına katıldı. Erdoğan, iftar sofrasında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

"KOALİSYONA İHTİYAÇ VAR"

Teammüllere uygun olarak, "en çok oy alan partinin genel başkanı" Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu hükümeti kurmakla görevlendirdiğini hatırlatan Erdoğan; "Temennim, Türkiye'nin içinde bulunduğu şartların hassasiyetine uygun şekilde yeni hükümetin bir an önce kurulmasıdır. Bu konuda bütün partilere sorumluluk düşüyor. Bugün Türkiye'nin geçmişini tartışan değil, mevcut sorunların çözümü ve geleceğin inşası konusunda irade ortaya koyacak bir koalisyon hükümetine ihtiyaç vardır. Böyle bir uzlaşma sağlanamadığı takdirde, her zaman ifade ettiğim gibi, çözüm mercii neresidir? Yine millettir. Millete gidilecek, madem ki siz parlamentoda bu işi çözemediniz, o zaman millet olarak bunu biz çözeceğiz diyecekler." dedi.

"AK SARAY" TEPKİSİ

Cumhurbaşkanlığı makamına geldiği günden bu yana yaptığı her şeyin anayasaya ve "millete olan taahhütlerine" uygun olduğunu savunan Erdoğan "Şahsımla ve Cumhurbaşkanlığı makamıyla ilgili olarak ortaya atılan iddialar, iftiradan, yalandan ve yanlıştan ibarettir. Cumhurbaşkanı olarak hukukun dışına çıkan en küçük bir tasarrufum, en küçük bir adımım, en küçük bir girişimim olmadı, olmayacaktır. Ortaya atılan iddiaların bir kısmı, Türkiye'nin Cumhurbaşkanı'nı doğrudan halkın seçmesiyle birlikte yeni bir döneme girildiğini göremeyenlerin, anlayamayanların hezeyanlarından ibarettir. Cumhur ile Başkan'ın Beştepe'deki külliyede bütünleşmesinden rahatsızlık olanlar sürekli akıl ve izan sınırlarını zorlayan yalanları gündeme getirerek kendilerince algı operasyonu yapıyorlar. Ne yapsalar boş... Bugün işte Beştepe milletin o millet camiinde Cuma kılışı çok anlamlıydı. Ve içerisiyle, dışarısıyla tıklım tıklım millet orada bir araya gelmişti. Hiçbir iftira, hiçbir saldırı, bizi 40 yıldır yürüdüğümüz milletime hizmet yolundan alıkoyamayacaktır. Allah ömür verdikçe bu yolda devam edeceğiz." diye konuştu.

İMAM-HATİP VURGUSU

Erdoğan üniversitedeki konuşmasında imam-hatip vurgusu da yaptı. "Coğrafyamızın geçmiş 200 yılda yaşadığı sarsıntıların en çok hissedildiği yerlerin başında inanç kurumları geliyor." diyen Erdoğan "Dışarıdan yapılan saldırılarla yıpratılan inanç kurumlarımız, milletimize hak ettiği hizmetleri sunmaktan alıkonulmaya çalışıldı. Bu okullara (imam-hatip) ihtiyacımız var. Bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da İmam-Hatip'lere ve İlahiyat Fakültelerine her türlü desteği vermeye devam edeceğiz" dedi.



Koalisyonla ilgili karamsar değilim

Koalisyonla ilgili karamsar değilim