FOTO:DHA


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ak Saray'da geleneksel hale getirdiği "Muhtarlarla buluşma" toplantısında konuştu. Erdoğan'ın gündeminde Suriye'deki gelişmeler vardı. Cumhurbaşkanı Rusya Devlet Başkanı Putin'in sert sözlerine aynı üslupla yanıt verdi, Rusya'yı "IŞİD'i bahane ederek bölgeyi dizayn etmekle" suçladı.

ERDOĞAN'IN KONUŞMASINDAN SATIR BAŞLARI

Milletimizin geçmişini bilmeyenler Suriye başta olmak üzere samimiyetimizi anlayamazlar.Coğrafyamıza karşı sorumluluğumuzu yerine getirmeye devam edeceğiz.

IŞİD İLE MÜCADELE HAKKINDA


Türkiye 2005 yılında bu örgütü terör örgütü olarak kabul etmiştir. Kimsenin ülkemizi DAEŞ ile mücadelemiz konusundan töhmet altına sokma hakkı yoktur. Sınırlarımızdaki akaryakıt kaçakçılığı neredeyse bitirilme aşamasına gelindi.


RUSYA'YA MESAJLAR!


Lazkiye ve kuzeyi, Bayırbucak Türkmenlerini olduğu bölgede DAİŞ yoktur. Kimse kimseyi aldatmasın, DAİŞ'le mücadele etmiyorsunuz, Lazkiye'nin kuzeyini boşaltmak istiyorsunuz. DAİŞ'in para ve silah kaynağını ararken ilk bakılacak yer Esed rejimi ve onun destekçileri olmalıdır. Bizim petrol aldığımızı iddia edenler bu iddialarını ispatla mükelleftir, aksi takdirde bu ülkeye kimse iftira atamaz. Ben onları müfteri olmakla sıfatlandırırım. DAEŞ çıkardığı petrolü Esed’e satıyor Esed’e. Para kaynağı da belli. Biz bu noktaya gelmek istemezdik. Nasıl oluyor da bunun yanında yer alıyorsunuz ya? Yer alanlar insan haklarından bahsedebilirler mi? İşte biz bunların karşısına dikildiğimiz için menfaat şebekelerinin bu hoşuna gitmiyor.

"YAZIKLAR OLSUN...."


Şimdi diyorlar ki DAİŞ’ten Türkiye petrol alıyorlarmış. Yetkili makamdakiler bunu söylüyor. Çok ayıp yazıklar olsun. Biz en büyük ithalatı Rusya’dan yapıyoruz. İran’dan yapıyoruz. Azerbaycan’dan doğalgaz yapıyoruz. Kuzey Irak’tan aynı şekilde alıyoruz.

Türkiye'nin uyguladığı açık kapı politikası kardeşlerimize olan sorumluluklarımızın bir gereğidir. Rusya tarafından yapılan açıklamaları üzüntüyle takip ediyoruz. Bölgede yeni gerilimler ortaya çıkarmayı değil barışı tesis etmeye çalışıyoruz.

 

PUTİN'İN SÖZLERİNE YANIT!


Biz Türkiye'yi İslamlaştırma gayreti içerisindeymişiz, Türkiye'nin yüzde 99'u Müslüman. Böyle bir ifade nasıl kullanılır? Biz stratejik ortağız, Ortak projeler durdurulabilir yaklaşımı siyasilere yakışıyor mu?