Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Sheraton Otel’de, Türkiye Müteahhitler Birliği Yurtdışı Müteahhitlik Hizmetleri Ödül Töreni’ne katıldı. Erdoğan'ın gündeminde Özgecan Aslan'ın ölümüne ilişkin protestolarda vardı.

Erdoğan protesto eylemine katılanlara şok sözlerle yüklendi. Erdoğan "Özgecan'ımızın ölümünü güya dans ederek protesto ediyorlar. Biliyorsan fatiha oku, bilmiyorsan rahmet dile ailesine başsağlığı dile. Bunun bizim kültürümüzde yeri nedir adeta o ölümden zevk alıyor bu anlama geliyor. Ölüm kaşısında dans etmek nedir bizim kültürümüzde." diye konuştu. Erdoğan'ın bahsettiği 'danslı anma'ya CHP Ankara milletvekili Aylin Nazlıaka da katılmıştı.

İşte Erdoğan konuşmasından satırbaşları;

""BİLİYORSAN FATİHA OKU"

Evine gitmek için bindiği otobüste yakılan kızımız karşısında susanlar, eylem sırasında ölenler için Türkiye'yi ayağa kaldırmaya çalıştılar. Hunharca katledilen Özgecan'ımızın ölümünü dans ederek güya protesto ediyorlar. Bu ne biçim iştir ya, sen biliyorsan bir fatiha oku. Ailesine bir başsağlığı dile. Dans ediyor. bunun bizim kültürümüzdeki yeri nedir, adeta bu ölümden zevk alıyor. Ölüm karşısında dans etmek nedir bizim kültürümüzde? Belli, tabi ateş düştüğü yeri yakar. Özgecan kızımıza ben bir kez daha rahmet, bütün milletimize başsağlığı diliyorum."

"Bu canice vahşice yapılan bu katlin failleri yakalandılar. İnşallah hak ettikleri cezayı da en ağır şekilde almaları için bizzat davanın takipçisi olacağım. Şu anda da zaten takip ediyorum. Kadına şiddet ülkemizin kanayan yarasıdır. Yaratılmışların en şereflisidir. Erkek denmiyor, kadın denmiyor, çocuk denmiyor, insan deniyor. Bizim kültürümüzde de kadının ayrı ve özel bir yeri vardır. Osmanlı'yı anarken Haymana'yı Nilüfer hatunu anmadan geçemeyiz. Zübeyde hanımı anmadan Gazi Mustafa Kemal'i anlayamayız. Cumhuriyetin kuruluşunda da kadınlarımız önemli roller üstlenmişlerdir."

"KİM OLURSA OLSUN ALÇAKTIR"

"Şu cüzdanlarımızdaki 50 liralık banknotu hazırlarken dedim ki, bir de biz tarihimizde başarılı hanımlarımız var onlardan bir tanesinin resmini buraya koyalım. Buna rağmen kimi zaman töre denilerek kadının şahsiyetinin yok edildiğine, çağdaşlık denilerek kadının 'metalaştırıldığına' şahit olduk. Kadını zayıf görerek, aciz görerek ona şiddet uygulayan her kim olursa olsun alçaktır zavallıdır."



NAZLIAKA DA DANS ETMİŞTİ

CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka da Özgecan'ın ölümüne tepki göstermek için bir grup kadınla birlikte şarkılar söyleyip, dans etmişti.