Konuşmasında Mehmet Akif Ersoy ile Tevfik Fikret'i kıyaslayan Erdoğan'ın konuşması "Tekbir, Allahu Ekber" sesleriyle kesildi.

YÖK'E ODTÜ ÇAĞRISI






Erdoğan,  "Utanmak yok, sıkılmak yok. ODTÜ'de namaz kılan gençlerin üzerine saldırıyorlar. Ben buradan sesleniyorum. Yönetici kadrolar lafa geldiği zaman 'Özgürlükçüyüz' diyorlar. Sizin neyiniz özgürlükçü? Ellerine geçirdikleri bir dokunulmazlık zırhını bunlar maalesef bu tür aleyhte kullanma gayreti içine giriyorlar. Böyle bir şey olamaz, olamaz. Gereği neyse bunun da YÖK tarafından yapılması gerekir. Tabii ki Cumhurbaşkanlığı makamı olarak bizler bunun da takipçisi olacağız" diye konuştu.

Şimdiki gençlerin durumunu, Mehmet Akif Ersoy'un Asım'ının Tevfik Fikret'in Haluk'u ile yaptığı mücadeleye benzeten Erdoğan,  " Bir yanda yerli ve milli olan vardır, bir yanda taklitçiler geziciler vardır. Bir yerde hizmet edenler vardır, bir yerde halkı tahrik edenler vardır" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasına törene katılan İmam Hatip Liselerinin isimlerini tek tek sayarak başladı. Daha sonra Mehmet Akif Ersoy'un hayatından kesitler anlattı, şiirlerinden okudu.

Erdoğan konuşmasını şöyle sürdürdü:

Dünyada cenaze namazına devlet erkanının katılması yasaklanan belki de tek milli şairdir. Sevgili gençler, bakın bu milletin tarihinde neler olmuş neler... Düşünün bir istiklal şairine devlet erkanından kimse onun ölümünde uğurlamaya gelmiyor, gelemiyor. Nerelerden geçtik, hamdolsun şimdi neredeyiz.

BU ÜLKEDE AMELİYATA İZİN VERMEYİZ

Bul ülkede herhangi bir ameliyata, operasyona asla ve kat'a izin vermeyiz. Gençler unutmayın diklenmeyeceğiz ama dik duracağız.

Hiç endişeniz olmasın zira biz sadece Rabbimizin huzurunda eğiliriz başka eğilmek yok bize.