Cumhurbaşkanı Erdoğan, genç iş adamlarıyla Ankara'da biraraya geldi. Erdoğan konuşmasında,"Büyük düşünmek cücelerin işi değildir bunu görmemiz lazım. Tabi bu cücelere hakaret olmasın. Onlar benim canım ciğerimdir asla ama malesef bunların durumu budur" dedi. Erdoğan'ın bu sözlerine sosyal medyada tepki yağdı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözleri şöyle:

"Bütün bunların maliyeti üzerinden polemik yapanlar eğer art niyet taşımıyorlarsa Türkiye’nin ulaştığı seviyenin farkında değiller. Bizler bu arada samsun sinop arasını yaptık, oranın maliyetini çok enteresan yarısının bedelinden hamd olsun burası daha az, bu. Yani Sayın Putin bir şey söyledi. Bu eser dedi büyük devlet olmanın alametidir dedi. Çok ilginç vaka budur. Şimdi kremline gittiğiniz zaman oraya gelen turistleri görürsünüz. İstanbul’da nereyi geziyorlar Dolmabahçe Topkapı sarayını geziyorlar. Büyük düşünmek cücelerin işi değildir. Tabi bu cücelere hakaret olmasın, onlar benim canım ciğerimdir. Bunların hepsi de iyi güzel ama yetmez. "


Erdoğan'a gelen tepkilerden bazıları şöyle:

‏@glizemecan
Sn. Cumhurbaşkanı canlı yayında" Büyük düşünmek cücelerin işi degildir" dedi. Kücümseme, ötekilestirme alıskanlığı tam gaz devam.

@malumhanim
Vaaayyy uzun adam "Büyün düşünmek cücelerin işi değildir." dedi. Tıknaz adam? adsasdasdf

‏@ozanozdil
"büyük düşünmek cücelerin işi değildir" R.T.Erdoğan - bunu da söyledi yani. Tarihe not.

@pelinunker
Erdoğan: "Büyük düşünmek cücelerin işi değildir. Tabi bu cücelere hakaret anlamına gelmesin, onlar benim canım ciğerim" Yazık...

@yesari ‏

"BÜYÜK DÜŞÜNMEK CÜCELERİN İŞİ DEĞİLDİR" Valla biliyordum, ben biliyordum. Ortadünya'da yaşadığımızı yemin ederim hissetmiştim!

@mevlutkarabulut
Büyük düşünmek "afedersiniz" cücelerin işi değildir; çünkü onlar benim canım ciğerim. Bir cücelere laf atmadığı kalmıştı