Ali GÜLEN / SÖZCÜ

Ajanlık suçlamasıyla Almanya’da gözaltına alınan 3 Türk’le ilgili olarak soruşturma dosyası tamamlandı Dosyada şok suçlamalar var: Gülen Cemaati’ni ve Aleviler’i izlediler...

Almanya’da 17 Aralık 2014 günü, 3 Türk yakalandı. Federal Mahkeme tarafından tutuklanan bu üç kişi hakkındaki suçlama, ajanlık. Bu üç kişiden biri, Başbakanlığı döneminde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın danışmanlığını da yapmıştı. SÖZCÜ, devlete karşı suçların görüldüğü Federal Mahkeme’nin soruşturma hakiminin, 3 Türk’le ilgili hazırladığı 15 sayfalık soruşturma dosyasının ayrıntılarına ulaştı.

İddiaya göre Erdoğan’ın GAP İdaresi Danışmanı olan tutuklu Muhammed Taha Gergerlioğlu, Ahmet Duran Y. ve Göksel G’nin tüm telefonları, mailleri, Ankara ile olan görüşmeleri Alman Gizli Servisi (BND) tarafından dinlendi. Altı aylık dinlemede telefon kayıtlarına birçok bilgi takıldı. Soruşturma da, bu bilgiler ışığında düzenlendi. Dosyada şu iddialar yer alıyor:

ASIL İŞİ AKP’NİN MUHALİFLERİNİ TAKİP

- Muhammed Taha Gergerlioğlu’nun asıl görevlerinden biri yurtdışındaki bu kişiler aracılığıyla, özellikle AKP muhalifleri hakkında bilgi almak, onları organize etmektir.
- Gergerlioğlu, Ekim 2012’den beri düzenli olarak Almanya’ya kendi adına düzenlenmiş pasaportla geliyor. Düzenli olarak, bu iki kişi ile buluşuyor. Fethullah Gülen Hareketi üzerine bilgi topluyor. Doğrudan MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın talimatıyla çalışıyor.
- 12 Ağustos 2013’te Almanya’daki iki Türk ajan birbirleriyle konuşurken, Köln’de bir suikasti ortaya çıkardıklarından bahsediyor... Erdoğan’ın yurtdışı gezilerinde dikkatli olmasını istiyor. Bir keresinde de, “Şef’in (Erdoğan’ın) 4 numaralı evinde, Ankaralı bir kadın çalışıyor. Bir kontrol edin öyle biri var mı, uzaklaştırın” diyerek, Gergerlioğlu’na haber veriyorlar.
- Böyle bir kadın olduğu tespit ediliyor ve hemen uzaklaştırılıyor. İkili kendi aralarında bu durumu, “Fidan’ın temsilcisi (Muhammed Taha Gergerlioğlu) ile görüştük, hallettik” diyor. Kadının ajan olduğu veya suikast düzenleme ihtimali olduğu üzerinde duruluyor.

ALEVİLER’İ İZLEYİP RAPORLADILAR

Dosyada, tutuklanan bu üç kişinin yurtdışındaki muhalifler hakkında bilgi topladığı belirtilirken, Erdoğan’ın Köln’de yapacağı mitinge karşı miting düzenleyen Aleviler’in de izlendiği, nerelerden kaç otobüs kaldırılacağının Ankara’ya rapor edildiği belirtildi.