Saygı ÖZTÜRK/ANKARA

Eski AKP Milletvekili İlhan İşbilen, “Anayasayı ihlale teşebbüs atmak, silahlı terör örgütü kurmak, yönetmek, Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs” suçlamasıyla tutuklandı. İşbilen’e, Emniyet’teki sorgusunda Fethullah Gülen’le ilgili ilginç sorular yöneltildi. Bunlar arasında Fethullah Gülen’in hiç evlenip evlenmediği de yer aldı.

FOTO: SÖZCÜ Tutuklanan İşbilen AKP’den nasıl vekil olduğunu açıkladı


Eski milletvekili, kendisine yöneltilen “Fethullahçı Terör Örgütü” yöneticiliği suçlamasını “böyle bir örgütü tanımıyorum. Böyle bir örgüt varsa da hiçbir aşamasında bulunmadım. Fethullah Gülen’in de böyle bir örgütün lideri olduğunu düşünmüyorum. Gülen’le sohbetlerimizde de böyle bir konuyla karşılaşmadım” dedi.

Erdoğan’ın teklifini Bakan Sema Hanım iletti


Özgeçmişi sorulan İlhan İşbilen, AKP’Den milletvekili oluşunu şöyle anlattı:

“2011 yılı milletvekili genel seçimlerinde Recep Tayyip Erdoğan beyin teklifini Sema Ramazanoğlu isimli şu andaki Aile Bakanı olarak görev yapan hanımefendi iletince ben de kabul ettim. AK Parti’den İzmir Milletvekili seçildim. Bir dönem görev aldıktan sonra 2015 yılının 20 Haziran’ına kadar devam etti. 25. dönem milletvekilliği için bağımsız aday oldum. 26. dönemde ise deniz sektöründen arkadaşım olan Binali Yıldırım beyin İzmir’den aday olması sebebiyle ben adaylığımı koymadım. Yanlış anlaşılmasın dilye İzmir’de hiçbir faaliyete katılmadım.”

Foto: SÖZCÜ

Davutoğlu, Şimşek de gidiyordu


Sorguda “Fethullah Gülen kimdir? Sorusu yöneltilen İşbilen, “Milletvekili olduğum dönemde benim ve beraber çalıştığım dönemin Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve çok sayıda milletvekili arkadaşımla ABD gezilerinde dönüşte ya da giderken Fethullah Gülen’i Pensilvanya’da bulunan malikhanesinde ziyarete gidiyordum. Su ziyaretler bazen günü birlik, bazen birkaç gün kalınıyordu. Bana sormuş olduğunuz Fethullah Gülen’i de bu ziyaretlerden tanıyorum” dedi.


Gülen mesih/mehdi mi?


Sorguda, Fethullah Gülen Terör Örgütü’ne yakın olan kesimlerin 1400 yıllık geleneğin son halkası ve peygamberin varisi olarak görüldüğü “meseh/mehdi” nitelendirilmesi yapıldığı öne sürüldü, Gülen’in “mesih/mehdi” olup olmadığına ilişkin soruyu İşbilen şöyle cevaplandırdı:

“Bunu, kendi sohbetlerini dinlediğimiz zamanlarda şiddetle reddettiğini biliyorum. İnternet sitelerinde de bu konuyu kesinlikle reddediyor. Bana Gülen’in hiç evlenip evlenmediğini de soruyorsunuz. Açık kaynaklardan bildiğim kadarıyla hiç evlenmedi ve çocuğu da yoktur.”