Başbakan Ahmet Davutoğlu Uşak mitinginde halka seslendi. Davutoğlu’nun Kütahya mitinginde, "Adnan Menderes asılırken MHP neredeydi" sözüne MHP İzmir Milletvekili Oktay Vural, "1960 yılında MHP yoktu bre cahil" sözüyle karşılık verdi. Davutoğlu, bu söze Uşak mitinginde değindi ve "27 Mayıs’a ’biz o zaman yoktuk’ diye cevap vermişler. Biraz tarihimizi araştırırsanız ne demek istediğimi anlarsınız. 12 Eylül’de ne dediler. ’Biz hapisteyiz fikirlerimiz iktidarda’. 12 Eylül MHP’nin fikriyatı mıdır? Herkesin başının dik olması lazım. Bizim başımız dik" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, eşi Sare Davutoğlu ile birlikte Uşak’a helikopterle saat 16.00’da geldi. Davutoğlu helikopterle indiği Uşak Bir Eylül Stadyumu’ndan Cumhuriyet Meydanı’ndaki miting alanına seçim otobüsü ile gitti. Başbakanlık helikopteri Davutoğlu’nu Bir Eylül Stadyumu’na indirdikten sonra, yeniden havalanarak Uşak Havalimanı’na geçti. Davutoğlu’nun mitingi öncesinde alandaki yüksek binaların çatılarına özel hareket polisleri yerleştirildi.

3 günde miting alanı yarattılar

3 günde miting alanı yarattılar


Başbakan Davutoğlu’ndan önce Uşaklılara seslenen Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, "Uşak’tan 3 milletvekilini Ankara’ya gönderin, seçim akşamı Uşak’a gelerek Cumhuriyet Meydanı’nda zeybek oynacağım" dedi. Zaman zaman yağan yağmura rağmen Başbakan Davutoğlu, alanda toplanan yaklaşık 10 bin kişiye hitap etti. Davutoğlu sözlerine Uşakspor’u Süperlig’de görmek istediğini belirterek başladı. Başbakan Davutoğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin kendisine yönelik sözlerini hatırlatarak, şöyle konuştu:

"Miliyetçilik taslayanlar burada gelip konuşanlar diğer yerlere ulaşamıyorlar ya da doğuda konuşanlar, sahillerde konuşanlar burada konuşamıyorlar. Vatan aşığı Uşak AK Parti’ye desteğe hazır mısın? Şöyle kilimleri dokur gibi yeni bir Türkiye dokumaya var mısın? Bahçeli bugünlerde demiş ki ’ona doğuda serok Ahmet’ diyorlar. Doğru, Erzurum’da dadaş Ahmet, Sivas’ta yiğido Ahmet, Elazığ Gakkoş Ahmet, Mersin yörük Ahmet dediler. Bunlar bizim dağlarımızın ovalarımızın kilimlerimizin renkleri. Bunları bölmeye kimsenin kudreti yetmez. Birisi çıkıyor Taksim’i Kabe’ye benzetiyor. Hani sizin güzel bir tabiriniz var ya şom ağızlı anlamına gelen ’lom sözlü’ dersiniz.

Yeni Türkiye’nin önemli bir kısmına ayak basmadan siyaset yapmaya kalkıyor. Biz gerçek Türk milliyetçiliği bizim için Türkiye’nin her santimetresi şerefimizdir, onurumuzdur. Bize hesap soracak olanlar önce er meydanına çıksınlar. Hakkari, Muş, Bitlis meydanlarına da Uşak meydanına çıkar gibi rahatlıkla çıksınlar. Biz Allah ve milletten başka kimseden korkmayız ve kimseye boyun eğmeyiz. Birisi derse ki ’burası benim diyarımdır, burası kurtarılmış bölgedir’. Biz AK Parti neferleri biz her yere gireriz, her odada otururuz, her yerde birlik türküsü çığırırız."

BAHÇELİ’YE SÜLEYMAN ŞAH YANITI

Davutoğlu, Suriye’nin Eşme’sine Uşak’ın Eşme’sine gider gibi kimseden izin almadan gittiklerini belirterek, şöyle konuştu:

"Uşak kilimine bakarken o güzelliği görüyoruz. Her bir vatandaşımızı seviyoruz. Onlarla hemhal ediyoruz. Süleyman Şah Türbesi’ne gittim. Hemen şöyle diyorlar Bahçeli, ’kimden izin aldın da gittin’ diyor. Biz Allah’tan ve milleten başka kimseden izin almayız izni kimden mi aldık söyleyeyim mi? Önümüzde Mehmetçik vardı onun elinde Türk elinde Türk yapımı silah vardı, gökyüzünde Türk yapımı uçak ve helikopter vardı. O sizin dönemizdeydi Bahçeli. Biz Uşak’ın Eşme’sine ne kadar rahat gittiysek Suriye’nin Eşme’sine de öyle rahat gideriz. 2002 yılında olduğu gibi herhangi bir yere gitmek için borç para isteyen bir Türkiye yok. O zaman onun başbakan yardımcısı olduğu dönemde olduğu gibi IMF memurlarının direktifleriyle hareket eden Türkiye yok. Kudretli, şefkatli ve borç veren bir Türkiye var. Biz kudretimizle şefkatimizle Uşak’ın diliyle aşıkların diliyle konuşuruz. Aşk ile 78 milyon kardeştir demeye var mısın Uşak? Bu kardeşliğe darbe vuramak isteyenlere karşı biz bu topraklara aşığız demeye var mısın? Türkiye’de oturduğu yerden milliyetçilik taslayanlara söylüyorum. Orhun Anıtları’na giden o yürekli insanların yolunu biz yaptık harabeydi biz yeniledik."

"KİLİM DESENİ BOZULMASIN"

Davutoğlu "Başbakan Ahmet yine sana emanet" sloganları üzerine "Sadece Türkiye değil Ortadoğu, Afrika, Balkanlar da bize emanet" dedi. Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Şeref sözünden bahsedildiğinde bu bayrağın şerefini korumak bizim için en büyük vazife. 7 Haziran’da inşallah Uşak’tan 3’te 3 demeye var mıyız? Söz mü? Uşak’ın kiliminden söz ettik. Kilim deseninden bir eksik olsa olmaz. Biz deseni üç kardeşimizle oluşturduk. Kilim deseninde eksik olmaz. Burası yiğitler meydanı ise biz birinci parti olmazsak ben istifa etmeye hazırım diyorum. Kılıçdaroğlu, Bahçeli ve Demirtaş diyemiyor. Kazanamayacaklarını biliyorlar. Koltuk sıcak oturuyorlar genel başkan koltuğunda üçü de güzelce siyaset yapıyorlar. Sırtlarında yumurta küfesi yok. Bizim için koltuk meselesi değil yürek meselesi. Biz Ankara’da oturmadık bir ayağımız Moğalistan’da, bir ayağımız Balkanlar’da bir ayağımız Budabeşte’de diğeri Somali’de bir ayağımız Filistin’de Kudüs’ü savunuyordu. Biz aşığız. Gazze’deki çocuğun gözyaşına Arakan’daki müslümanın acısına aşığız. Bir tek damla gözyaşı dindirirsek vazifemizi yaptık diyebiliriz. Suriye Eşme’sinden söz etmek bizim için kolay. Dünyanın her yerinde varız ve var olacağız. Bize her yer Türkiye. Kilim deseninden Uşak’ın aşkından da bizim öğrendiğimiz budur. Türkiye’nin her yerini inşa etmeye çalışıyoruz. Biz geldiğimizde 6 bin 500 kilometre duble yol vardı ona 18 bin kilometre ekledik. Kim yaptı? Onlar konuşur AK Parti yapar."

MHP'den Davutoğlu'na tarihi 'Menderes' yanıtı

MHP'den Davutoğlu'na tarihi 'Menderes' yanıtı


"KENAN EVREN ÖLÜNCE DARBE KARŞITI OLDULAR"

Başbakan Davutoğlu, konuşmasını söyle sürdürdü:

"Bizim bütün meselemiz millete hizmet meselesidir. Daha nice müjdeler vereceğim size. 737 hastene yaptık. Uşak’ta, Afyon’da havalimanı var mıydı? 23 ilde havalimanı vardı şimdi 56 ilde havalimanı var. Türkiye’de 9 ilde doğalgaz vardı şimdi 74 ilde doğalgaz var. Uşak’ta doğalgaz var mıydı? Kim getirdi? Daha önce hiç uçağa binmeyenler uçağa biner hale geldi. Uşak’ta üniversite var mıydı? Kim kurdu? Biz geldiğimizde 73 üniversite vardı şimdi 193 üniversite var. 81 ilimizde üniversite var. Bu aşık olmaktır. Bizim gözümüze uyku girmez tatil nedir bilmeyiz. Onlar 20- 30 ile giderler miting için biz 70 ile gideriz 81’ine gitmek isteriz. 12 yıldır bu aşkla bu şevkle kilim deseni dokur gibi karayollarıyla, havalimanıyla, milli uçakla, milli helikopterle dokuduk şahit misiniz? Birileri gelip baktılar Türkiye yükseliyor budamak istediler. Darbeyi denediler. Rahmetli Adnan Menderes şahadetini almışız milletin verdiği makamı terk eder miyiz? Darbeciler vesayetçiler geldi. Şimdi Kenan Evren ölünce darbe karşıtı oldular. CHP 27 Mayıs darbesini desteklemedi mi? CHP askeri yönetimin altında hükümet kurmadı mı? Yarın Yassıada’dayız. Tarihi günler yaşıyoruz. Bir darbe generali vefat ederken biz Yassıada’da Adnan Menderes’in çile çektiği o adaları dünyaya ibret olarak kongre merkezi haline dönüştüreceğiz. CHP darbe karşıtıydı 28 Şubat’ta bu genç kızlarımıza ızdırap çektiren ikna odacıları nasıl milletvekili oldu?"

"ONLAR DÖNEMİN SAVCILARI OLDU"

Başbakan Davutoğlu, savcıların meslekten edilmesini hatırlatarak, şöyle konuştu:

"27 Mayıs’a ’biz o zaman yoktuk’ diye cevap vermişler. Biraz tarihimizi araştırırsanız ne demek istediğimi anlarsınız. 12 Eylül’de ne dediler. ’Biz hapisteyiz fikirlerimiz iktidarda’. 12 Eylül MHP’nin fikriyatı mıdır? Herkesin başının dik olması lazım. Bizim başımız dik. Hiçbir zaman hiçbir darbenin vesayetin antidemokratik oyunun içinde olmadık. Hep karşısında olduk. CHP’ye bakın. 27 Nisan’da AK Parti’den cumhurbaşkanı seçtirmeyiz diye e- muhtıra yayınladıklarında dönemin CHP Genel Başkanı destek vermişti. Biz AK Parti’yiz bize kimse muhtıra veremez verirse aynen iade ederiz. Çünkü biz yola çıkaren başımızı koymuşuz kimse başımızı yere eğdirebilir mi? e- muhtırayı verdiler ama Abdullah Gül cumhurbaşkanı oldu onurla görevini yaptı. ’Recep Tayyip Erdoğan’ı yaptırmayız’ dediler, halkın oylarıyla oldu mu? Bir darbe dönemi kapanırken Geziciler çıktı. Gezi olayları arkasından bizi devirmeye kalktılar, paralel çeteyi çıkardılar. Bu kez yargı üzerinden çalıştılar ve gazeteler dönemin başbakanı diye başlık attılar. Bizim başbakanımız görev yaparken dönemin babakanı diye iddianame hazırladılar. Bre gafiller! Karşısınızda eski Türkiye yok, yeni Türkiye var. Onlar dönemin savcıları oldular. Arkalarında uluslararası çevreler var. Onların adımlarıyla Türkiye’de darbeye kalkıyorlar. Karşılarında dimdik durduk. Savcıların görevlerinden alınması ve mesleklerinden men edilmesiyle e- mıhtırayı aynen iade ettik ya bunların iddianamelerine de aynen sahiplerine iade ediyoruz. Arkalarında kim varsa bilsinler ki Anadolu’da Trakya’da söz de karar da sadece milletindir."

'AKP cemaati aklıyor'

'AKP cemaati aklıyor'


"BİZDE AŞK MATEMATİĞİ VAR"

Davutoğlu üç partiyi birden şu sözlerle eleştirdi:

"7 Haziran’a gidiyoruz. Bunların hesabı şu güçlerini birleştirecekler meseleleri eski Türkiye’ye dönmek. CHP genel başkan danışmanı diyor ki; HDP’nin barajı aşması lazım. CHP HDP için çalışıyor. HDP doğuda tahrik ediyor 6- 7 Ekim çağrıları yapıyor batıda güvercin uçuruyor. Kadıköy’de başka Ağrı’da başka. O sesini ne kadar yükseltirse MHP de karlı çıkıyor. MHP ve HDP perde gerisinden ses yükselterek birbirlerini destekliyorlar. Zafer bize aittir. Paralelciler de ’doğuda HDP’ye oy verin, sahilde CHP’ye oy verin İç Anadolu’da MHP’ye oy verin’ diyor. Zayıf bir Türkiye istiyorlar. Eskisi gibi IMF’den direktif alan bir Türkiye istiyorlar. Zayıf mahcup başka ülkelerin karşısında el pençe divan duran bir Türkiye ister misiniz? Türkiye’yi lime lime etmek isteyenlere karşı millet politikası yapmaya var mısınız? Siz varsanız bilin ki ister parelel olsun üçgen dörtgen olsun geometrinin tüm şekillerini yan yana koysunlar bizde aşk matematiği var. 7 Haziran’da Türkiye’nin kaderini dost ülkelerin kaderini tayin edeceksiniz. Sizlere güveniyoruz."

Antalya'da NATO toplantısı

Antalya'da NATO toplantısı


UŞAK MÜJDELERİ

Başbakan Davutoğlu, 12 yıl içinde Uşak’a 4 milyar liralık yatırım yapıldığını, 57 milyon fidan dikildiğini, katı atık tesisi kurulduğunu belirterek şunları söyledi:

"Uşak’a her türlü hizmeti yapacağız. Uşak’a müjdeler veriyorum. Teknoloji geliştirme bölgesi yapıyoruz. Teknoparkı kuracağız. Uşak’a en gelişmiş şartları sağlayacağız. Eşme Banaz’a hastane, merkeze 200 yataklı bir hastane daha yapacağız. Uşak tabakhanede yeni bir Uşak şehir merkezi kuracağız. Toplamda 450 milyon yatırım. Bin 51 konut, 923 işyeri inşa edeceğiz. 2016 yılı sonunda teslim edeceğiz. Ankara- İzmir otoyolu Uşak’ın ana istasyon olmasını da sağlayacak. Uşak’a hayırlı olsun. Herkes aşıklar şehri Uşak’a selam duracak. Tıp fakültesi yapımı için inceleme yapıyoruz. Kentsel dönüşümü gerçekleştireceğiz. Ankara- İzmir hızlı tren hattını Uşak merkezli yapacağız. Uşak 7 Haziran’da muhabbet sözü vermeye var mısın? İlk sonucun Uşak’tan gelip 3-0 olduğunu söylemeye var mısınız? Tuzak kuranları engelleyerek yeni bir destan yazmaya var mısınız? Milli iradeyi demokrasiyi ayakta tutacak mıyız? İnadına kardeşlik özgürlük demokrasi milli irade diyecek miyiz? Söz mü? Aşıklar söz verdi mi yürekten verir. Allah yar ve yardımcınız olsun."

Başbakan Davutoğlu, Uşaklılara 45 dakika seslendikten partisinin milletvekili adaylarını tanıttı. Başbakan Davutoğlu, mitingin ardından seçim otobüsüyle halkı selamlayarak Uşak Havalimanı’na gitti. Başbakan Davutoğlu eşi Sare Davutoğlu, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, AKP Grup Başkan Vekili Mustafa Elitaş’la birlikte helikoptere binerek Denizli’ye hareket etti.