Habertürk yazarı Fehmi Koru, 17 Aralık  Operasyonu’ndan sonra Abdullah Gül ve  Tayyip Erdoğan’ın isteğiyle Fethullah Gülen ile görüşmek üzere ABD’ye gittiğini açıkladı. Gülen’den aldığı mektubu 24 Aralık’ta Gül’e teslim ettiğini belirten Koru, “Erdoğan da o mektubu, 25 Aralık’ta Çankaya Köşkü’nde okudu” bilgisini verdi

Fethullah Gülen'in bedduası çok konuşulmuştu.


11’inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e yakınlığı ile bilinen gazeteci-yazar Fehmi Koru, 17-25 Aralık sürecinde AKP ile Fethullah Gülen arasında üstlendiği ‘arabulucu’ rolünü anlattı. Koru’ya, operasyonların üzerinden 2 yıl geçtikten sonra bu açıklamaları yapmaya iten neden, soruşturmaların ardından Cemaat ile bağını koparıp iktidara yakın Star gazetesinde yazmaya başlayan Hüseyin Gülerce’nin “Gülen, 25 Aralık kumpasını Fehmi Koru üzerinden kurdu” iddiası oldu.

BİLETİ KENDİ PARAMLA ALDIM...


Koru, Habertürk’te dün yayınlanan “Gerçeği -yeniden- açıklıyorum” başlıklı yazısında 18 Aralık’ta Gül ile görüştüğünü, 19 Aralık’ta ise dönemin başbakanı Tayyip Erdoğan ile buluştuğunu söyledi. “Görüşmeler sırasında konunun aciliyeti sebebiyle devletin uçağının tahsisi teklif edildi; reddettim” diyen Koru, yazısında o dönemde yaşananları şöyle anlattı: “İddiaya göre, ben, iyi niyetli bir barış misyonunun değil, kötü niyetli bir çabanın piyonu olmuşum. İyi de, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e hitaben yazılan “mektup” ile sonlanan girişim Pennsylvania’dan başlamadı ki...  Ertesi akşam (18 Aralık), Ankara’da, Çankaya Köşkü’nde, Cumhurbaşkanı Gül ile görüşürken, rahatsızlığını fark ettim. Çok kızgındı. Tapelerin sağlıklı olduğuna inanmıyor, bütün belirtiler aynı kaynağı işaret ettiği halde, Cemaat’in böyle bir fesadı yapmış olabileceğine akıl erdiremiyordu. Benim Pensilvanya’ya gitmem düşüncesi o görüşmede doğdu. Ertesi sabah (19 Aralık), bu defa Kısıklı’daki evinde, o zaman Başbakan olan Erdoğan ile buluşup aynı konuyu etraflıca görüştüm. Üzüntülüydü. Aynı hassasiyetleri paylaşıyor ve rahatsızlığının karşı tarafa aktarılmasını istiyordu. Görüşmeler sırasında konunun aciliyeti sebebiyle devletin uçağının tahsisi teklif edildi; reddettim. Kendi aldığım biletle gidip geldim, otel paramı da kendim ödedim.”

BEDDUA SEANSINDA YOLDAYDIM


Zaman farkı dolayısıyla Gülen’le görüşme talebine akşam saatlerinde yanıt geldiğini belirten Fehmi Koru, 21 Aralık günü yola çıktığını belirtirken, “Beddua seansı ben yoldayken görüntülü yayınlanmış...” ifadesini kullandı. Pennsylvania’daki görüşmenin 22 Aralık’ta gerçekleştiğini kaydeden Koru, kamuoyunda ‘sulh mektubu’ olarak bilinen Gülen’in mektubunun bir gün sonra New York’ta kaldığı otele ulaştırıldığını vurguladı. Koru sözlerini şöyle sürdürdü: “24 Aralık’ta Türkiye’ye gelir gelmez, geç vakit, Çankaya Köşkü’nde Gül’e mektubu elden teslim ettim. Erdoğan ile Başbakanlık resmi konutunda görüşmem, sürecin ikinci büyük darbesinin gerçekleştiği gün (25 Aralık), öğleden sonra gerçekleşti. Her ikisine izlenimlerimi aktardım. Getirdiğim izlenim ile ikinci darbenin çelişkisi meydandaydı. Buna rağmen, Erdoğan, benimle görüşmesinin akabinde mektubu okumak için Çankaya’ya çıktı.”