Cumhuriyet tarihi dün bir ilke sahne oldu. Milletvekili olabilmek için istifa eden MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tepkileri üzerine geri adım attı ve aday adaylığını çekti. Başbakan Ahmet Davutoğlu ise jet hızıyla Fidan'ı yeniden MİT Müsteşarı olarak görevlendirdi. Böylece cumhuriyet tarihin ilk partili MİT Müsteşarı Hakan Fidan oldu.



Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç Ak Saray'daki Bakanlar Kurulu toplantısının ardından Hakan Fidan'la ilgili açıklama yaptı. Arınç, Hakan Fidan'ın, Başbakan Davutoğlu tarafından yeniden MİT müsteşarı olarak atandığını dile getirdi.

 

"Son günlerde en çok konuştuğumuz isim. Ben aday oldu tekrar konuşmayacağız diye düşünüyordum. Ancak bugün bir gelişme oldu. Bu konuda ilk haberdar olan benim. O tarihte bir kanalda mülakat içindeydik. Arkadaşlarımız bana böyle bir gelişme söylediklerinde kendi düşüncelerimi ifade ettim. Ben o zaman sadece milletvekili olmak için istifa edilmişse bu bir israftır demiştim. Sonra da bakan olduğu takdirde de sonuçlar ne olur diye söylemiştim. Daha sonra Sayın Cumhurbaşkanımız benim d üşüncelerime yakın bir düşünce ifade etti. Kendisinin yaptığı görev itibari ile pek çok bilgiye sahip olduğunu, kurumun çok önemli bir kurum olduğunu ifade etti zaman zaman da tekrarladı. Sayın Başbakan da Fidan’ın aday olmak istediğini kendisinin de kabul ettiğini söylemişti.

 

Bugün Sayın Fidan vazgeçtiğini Başbakan’a iletti, Başbakan da Cumhurbaşkanına ileterek olumlu karşılandı. Bu da basına yansıdı. Başbakanımızın Cumhurbaşkanımızla bu konuyu görüşerek mütabık kalmasının ardından Müsteşarımızın yaptığı açıklamayı ben şahsen yeterli görüyorum. Sayın Fidan’ı Başbakanımız görevlendirmiştir kendisi MİT Müsteşarlığına geri dönecektir." dedi.