ANKARA-SÖZCÜ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ''Aday olmamalıydı, kırgınım'' dediği ve iki kez sitem edip eleştirdiği MİT eski müsteşarı Hakan Fidan, AKP'den milletvekili aday adaylığını geri çekti.

Fidan'ın adaylığını geri çekme dilekçesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'a da teşekkür etti ve  '' Ülkeme ve milletime hizmet yolunda, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da tevdi edilen her vazifeyi hakkıyla yerine getirmenin gayreti içinde olacağım'' ifadesi de dikkat çekti.

AKP'de milletvekili aday adaylığı başvuruları arasından en çok tartışılanı Fidan oldu. MİT Müsteşarlığı görevinden 10 Şubat tarihinden geçerli olmak üzere ayrılan Fidan'ın istifası Başbakan Davutoğlu tarafından kabul edildi. Fidan da 25 Mayıs 2010'dan itibaren sürdürdüğü MİT Müsteşarlığı görevine veda etti.

YASA BİLE ÇIKARILMIŞTI

Bu istifa MİT krizi döneminde ''Hakan beyi yedirtmem'' diye arkasında duran ve Fidan için özel koruma yasası çıkartan Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından tepkiyle karşılandı. Erdoğan ''Bize danışmalıydı bu kadar önemli bir dönemde, bu kadar önemli bir görevi bırakması uygun olmadı'' dedi. Başbakan Davutoğlu ise '' Hakan Bey yiğittir. Hangi görevi alırsa hakkını verir. Hakan Bey ile ilgili her konuda her yerde pozitif dururum” dedi.

Erdoğan ilk siteminin ardından yurt dışı seyahatten dönerken bir kez daha konuyu dile getirdi ve ''Ona kırgınlığım devam ediyor'' dedi. Erdoğan'ın bu ikinci çıkışı sonrası Fidan'ın milletvekili aday listesine alınmayacağı iddiaları gündeme geldi. Fidan ise hakkındaki yorum ve eleştirilere cevap vermedi ve son olarak da adaylıktan vazgeçtiğini açıkladı. Fidan adaylıktan çekilme dilekçesinde şöyle dedi:

'' Gördüğüm lüzum üzerine, bugün itibariyle 25'inci Dönem milletvekili genel seçimleri aday adaylığı başvurumu geri çekmiş bulunuyorum. Ülkeme ve milletime hizmet yolunda, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da tevdi edilen her vazifeyi hakkıyla yerine getirmenin gayreti içinde olacağım. Bu vesileyle, destek ve itimatlarından dolayı, Sayın Cumhurbaşkanımıza, Sayın Başbakanımıza ve aziz milletimize şükranlarımı arz eder, saygılar sunarım. Dr. Hakan Fidan."

GERİ DÖNÜYOR!

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç Bakanlar Kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada Hakan Fidan'ın yeniden MİT Müsteşarı olarak görevlendirildiğini açıkladı.