Ankara'daki katliamın ardından hükümet ilk adımı attı. İçişleri Bakanlığı, Ankara Garı önünde meydana gelen 97 kişinin öldüğü terör saldırıyla ilgili olarak İl Emniyet Müdürü, İstihbarat Şube Müdürü ve Güvenlik Şube Müdürünü görevden aldı. Gece yarısı ajanslara düşen haber, twitter fenomeni Fuat Avni'nin iddialarını akıllara getirdi. Fuat Avni, bazı bürokratlarla birlikte Ankara Valisi'nin de görevden alınacağını iddia etmişti.

İçişleri Bakanlığı’ndan konuyla ilgili yapılan açıklamada "10 Ekim 2015 tarihinde Ankara Tren Garı önünde meydana gelen menfur terör saldırısını bütün yönleriyle soruşturmakla görevlendirilen mülkiye ve polis başmüfettişlerinin teklifleri doğrultusunda soruşturmanın sağlıklı yürütülebilmesi için Ankara İl Emniyet Müdürü, İstihbarat Şube Müdürü ve Güvenlik Şube Müdürü görevlerinden uzaklaştırılmıştır. Ankara İl Emniyet Müdürlüğüne İl Emniyet Müdür Yardımcısı Ahmet Hakan Arıkan vekâleten görevlendirilmiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur." denildi.

FUAT AVNİ NE DEMİŞTİ?

Twitter fenomeni Fuat Avni, Ankara'daki katliam sonrası Ankara Valisi ise İstihbarat Daire Başkanı'nın görevden alınacağını yazmıştı,

Fuat Avni 3 gün önce attığı tweetlerde; “Ankara’daki kanlı eylem sonrası Davutoğlu ve Selami Altınok’un kontrolü kaybetmesi Y….’i çok öfkelendirdi. Ankara Valisi ve İstihbarat Daire Başkanını görevden alarak ‘Elimizden geleni yapıyoruz’ diye yine bürokratları harcayacaklar.Ülkenin birçok noktasında kaos planlarının uygulanabilmesi için kullanışlı bakanlara ihtiyaç olduğundan eldekilerden vazgeçilemiyor. Kaosa dur demek için ayaklanma olursa, ‘Bize darbe yapılıyor’ diyerek dindarların Y….’e desteği sağlanacak.” demişti.

Ankara'daki canlı bomba tanıdık çıktı!

Ankara'daki canlı bomba tanıdık çıktı!


Ankara'daki katliam sonrası Fuat Avni'den bomba iddialar

Ankara'daki katliam sonrası Fuat Avni'den bomba iddialar