Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, AKP'nin 7 Haziran'da 4'üncü yıldızı takacağını belirterek, "Üç genel seçimin galibiyiz. Altın kemer bizde. Şimdi 4'üncü yıldızı takacağız. Galatasaray takar da biz takamaz mıyız" dedi.

 

Köprübaşı Belediyesi'nin Ege Yarı Olimpik Yüzme Havuzunda gerçekleştirilen toplu açılış törenine Başbakan Yardımcısı Arınç'ın yanı sıra, Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Ak Parti Manisa Milletvekilleri Recai Berber, Muzaffer Yurttaş, Köprübaşı Kaymakamı Abdülkadir Çelik, Köprübaşı Belediye Başkanı Zafer Mergen, partililer ve çok sayıda vatandaş katıldı. Arınç, toplu açılışın ardından çileğiyle ünlenen Köprübaşı ilçesinde çilek alım sezonunun açılışını da gerçekleştirdi.

Arınç da mı olağan şüpheli?

Arınç da mı olağan şüpheli?


 

Program Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı seçim şarkısı olan Dombıra müziği ile başladı. Müziğe eşlik eden Arınç, kürsüye gelerek yaptığı konuşmasında, "Biraz da canlanalım kıpırdayalım diye Dombıra'yı beraber dinledik. Dombıra'yı dinlerken insan yerinde duramıyor. Recep Tayyip Erdoğan yüzde 52 ile Cumhurbaşkanı seçildiyse yüzde 2'si bu Dombıra'dan, yüzde 50'si sizden. O yüzden güzel bir müzik" dedi.

Milli İttifak İzmir adaylarını tanıttı

Milli İttifak İzmir adaylarını tanıttı


 

ARINÇ, ZEYNEP NİNE İLE SOHBET ETTİ

Konuşmasında Köprübaşı'nın kadınlarının çalışkanlığına değinen Arınç'ın sözü, 75 yaşındaki Zeynep Demir'in kendisine seslenmesiyle kesildi. Yerinden kalkan Zeynep Demir, kürsüde Arınç'ın yanına gelerek, Köprübaşı'nın geçmişinden bahsetti. Arınç ile yaşlı kadın arasındaki diyalog, törendekileri güldürdü. Daha sonra Köprübaşı'nın hanımlarının çok gayretli olduğunu anlatan Arınç, "Biz seçimleri onların sebebinden kazanıyoruz. Hiç politika yapmıyorum. Siz olmasanız biz ne oluruz be. Köprübaşı'nın hanımlarını al İstanbul'a götür, 45 milletvekilinin 44'ünü kazansınlar. Erkekler sonda sıfır" açıklamasını yaptı.

 

GALATASARAY TAKARDA BİZ TAKAMAZMIYIZ

Ak Parti'nin 13 yıllık iktidarı döneminde her seçimden başarı ile çıktığını söyleyip, "Her girdiğimiz seçimden başarıyla çıkıyoruz" diyen Arınç, "Arada bir Kırkpınar'a da giden var mıdır? Sanki var gibi hatırlıyorum ben. 3 defa başpehlivan olursan altın kemeri alırsınız kardeşim. 3 tane başpehlivanlık kazandık. 2002-2007-2011'de altın kemer bizde. 7 Haziran'da şimdi dördüncü yıldızı takacağız. Galatasaray takar da biz takamaz mıyız? Beşiktaş'ta takar, Fenerbahçe'de takar. 7 Haziran'da tekrar daha güçlü olarak iktidara geleceğiz" dedi.

 

MUHALEFETE KÖPRÜBAŞINDAN YÜKLENDİ

Başbakan Yardımcısı Arınç, konuşmasının geri kalan kısmında muhalefet partilerine önümüzdeki genel seçim üzerinden yüklenerek, "Ak Parti gidebilir, ama Ak Parti'den daha iyileri gelmesi şartıyla. Siyaset böyledir. Ben geleceğim tek başına iktidar olacağım. Ak Parti'den daha iyisini yapacağım diyen bir baba yiğit varsa hadi yolun açık olsun deriz. Mevcut 3 partiye soruyorsun. Bir tanesi 'Ben kritik bir noktadayım. Yüzde 10'u aşar mıyım, aşamaz mıyım bilmiyorum' diyor. Neredeyse Apo karar verecek aşıp aşmayacaklarına. Bir tanesi 'Bana yüzde 15-20 yeter. En yüksek oyum bu' diyor. Öbürü yüzde 35 tutturmuş. Hayatta hiç göremediği bir rakam. Yüzde 30'la, yüzde 20 ile yüzde 10 ile hiçbir parti tek başına iktidar olamaz. Bunların niyeti şu; Ak Parti gitsin. Biz üçümüz gelelim. Koalisyon yapalım. Ne varsa hazinede bitirelim tüketelim. Memlekette bir şey bırakmayalım. Bu kadar önemli bizim bu önümüzdeki seçim. Bu kadar önemli seçimde bizim de istikrarın devamı için elinden gelen gayreti göstermemiz lazım" dedi.

Program sonunda Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, çilek alım sezonu ile birlikte düğün salonu, Belediye Hizmet Binası, Şehit Uzm. Çvş Hikmet Güler Konferans Salonu ve Saraycık Kaplıcalarının açılışını yaptı. Toplu açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından çilek alım sezonunu açan Başbakan Yardımcısı Arınç kendi elleriyle etrafındakilere çilek ikram etti. Başbakan Yardımcısı Arınç, Köprübaşı İlçesi'ndeki programın ardından seçim ziyareti için Salihli İlçesi'ne hareket etti.