ANKARA – CHP Yolsuzlukları Araştırma Birimi Başkanı ve İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, Adalalet Bakanlığı’nın resmi belgesine göre, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in Daimler Benz Şirketi’nden toplam 848 bin 750 Arman Markı (yaklaşık 1 milyon 215 bin TL) rüşvet aldığının iddia edildiğini bildirdi.

Geçtiğimiz günlerde Twitter’da konuyla ilgili olarak Gökçek’le tartışan Erdoğdu, elinde güçlü deliller olmadan hiçbir iddiayı kamuoyuna taşımadığını belirterek, “Adalet Bakanlığı’nın resmi belgesinde senin Daimler Benz’den aldığın 250 otobüs karşılığında, otobüs başına 3 bin 315Alman Markı artı 20 bin Alman Markı, toplamda 848 bin 750 Alman Markı, yani 433 bin 950 Euro, rüşvet aldığın iddia ediliyor. Bu da günümüzün kuruyla 1 milyon 215 bin TL yapıyor. Şimdi çık, ‘bu belgeyi de Aykut Erdoğdu hazırlamış, yalan, iftira’ de” diye konuştu.

Dünyanın en büyük şirketlerinden biri olan Daimler Benz’in Amerika ve Almanya’da rüşvet vermekle suçlandığını ve şirket merkezinde aramalar yapıldığını anlatan Erdoğdu, şöyle devam etti:

“Şirket kasasında bulunan gizli belgelerde senin gibi adamlara verildiği iddia edilen rüşvetlere ilişkin kayıtlar bulunuyor. Şirket yetkilileri hapis cezası almamak için suçlarını itiraf edip 180 milyon dolar ceza ödüyor. Dünyanın en büyük şirketlerinden birinin itibarı yerle bir oluyor. Yani senin boyunu çok aşan bir mesele var.”

HÜKÜMETİN ÖRTÜYOR

Almanya ve ABD makamlarının dosyaları, rüşvet verildiği iddia edilen diğer ülkelere gönderdiğini kaydeden Erdoğdu, “ Bütün ülkeler gereğini yapıyor, rüşvetçiler cezalandırılıyor. Türkiye’ye, ‘siz de gereğini yapın’ diye 4 koli içinde belgeleri gönderiyor. Hatta gönderdikleri savcı ve polislerin yapılacak aramalı incelemelere ve yargılamaya katılmasını istiyorlar ama senin hükümetin bu iddiaları örtmek için herşeyi yapıyor” diye konuştu.


Erdoğdu, rüşvet suçlamasında zaman aşımının 15 yıl olduğuna işaret ederek, rüşvet iddasının 1998 yılında olduğuna dikkat çekti. Erdoğdu şu görüşleri dile getirdi:

“Dosyanın Türkiye’ye gelme yılı olan 2010’dan 2013’e kadar sümen altında tutularak zaman aşımına uğratıldıysa dosyayı bekletenler yandı. Normal bir ülkede bu belgeden sonra senin hemen görevden el çektirilmen ve yargılanman gerekiyordu. Ama bunun şimdilik olmayacağını biliyorum. Sen ve senin gibilerin sonunda halkın adaletine hesap vereceğini de biliyorum. Son söz, seninle işim bitmedi. Seninle işim bittiğinde sen parmaklıkların arkasında hükümlü olacaksın. Ensendeyim.”

İŞTE ERDOĞDU'NUN YAYINLADIĞI BELGELER: