Dün akşam cumhuriyet tarihinde bir ilk yaşandı. Bir Başbakan Yardımcısı isim vererek kendi partisininin belediye başkanını yolsuzlukla suçladı. "Haysiyetsiz" gibi ağır ifadelerde bulundu.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç kendisini sert ifadelerle istifaya davet eden Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'e çok ağır sözlerle cevap verdi. İşte Bülent Arınç'ın Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası yaptığı tarihi açıklamalar...

‘GÖREVDEN ALINMAMI İSTEYECEK KADAR HAYSİYETLİ DEĞİL’

Gökçek benimle ilgili tweetler atmış. ‘Seni istemiyoruz’ demiş. Bu terbiyesizce bir açıklamadır. Bazı arkadaşlara nasıl cevap vermem gerektiğini sorduğumda ‘Hiç muhatap almayın’ dediler. Benim görevden alınmamı isteyecek kadar haysiyetli bir insan değiller. Onun istediği noktaya siyasi hayatımda çok kez gelmişimdir.

Arınç çark etti!

Arınç çark etti!


 

‘KOLTUK SEVDALISI DEĞİLİM’

Benim sevdam koltuk sevdası, adam kandırma değil ben burada bir dava için varım. Bu dava için ömrümü feda ettim. Bu çağrıda bulunmak senin hakkın değil haddin de değil.

Arınç, sosyal medyayı salladı

Arınç, sosyal medyayı salladı


 

‘OĞLUNUN MİLLETVEKİLLİĞİ ADAYLIĞINI GARANTİLEMEK İSTİYOR’

Bir yerlere yaranmak istiyor oğlunun milletvekilli adaylığını garantilemek istiyor. Bunlar bel altı işlerdir. Ahmet Hakan denen kişi benimle ailemle ilgili yazı yazmış onu delil olarak kabul ediyor. Son geldiği noktayı çok eleştirmiş bir insanım ama biliyorum ki sayın Hakan, Gökçek’ten çok daha haysiyetlidir, namusludur.

Hakan'dan Arınç'a yanıt!

Hakan'dan Arınç'a yanıt!


 

‘PARALEL YAPININ KUCAĞINDA OTURDU’

Benim cemaat denilen olguya karşı sempatimi herkes bilir. Gökçek oy isterken bu yapının kucağında oturmuştur ve bu yapıyla Ankara’da parsel satmıştır. Zengin işadamlarına okullar yaptırmıştır.

 

“8′İNDEN SONRA HESABINI SORARIM”

Hıncını bir şekilde çıkarmak istiyor 8 Haziran’a kadar müsaade. 8′inden sonra hesabını sorarım. Birileri arkadan kuklacılık yapmak istemişse benim kulaklarım iyi duyar. Bana bunu saldırtanları 8′inden sonra çıkarırırım.

(Cumhurbaşkanı ile Başbakan arasınaki cumartesi yapılan görüşme) Zannedersem bir açıklama yapıldı bu konuda. Haberdar değilim ben özel kalem müdürlüğü yapmıyorum. Pazar günkü açıklamaların bu görüşmeyle hiçbir ilgisi yok.

Öcalan’ın Nevruz mesajında hangi hususlar olduğunu Kamu Güvenliği Müsteşarlığı analiz ediyor. Bizim beklentimiz farklıydı olmaması gerekenler çıkmalıydı. Açıklandığı kadarıyla bile olumlu bulduğumu söylemiştim" diye devam etti