SÖZCÜ-ANKARA

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün danışmanı Ahmet Sever'in kitabında, 27 Ağustos'ta Başbakan seçilen Ahmet Davutoğlu'nun Gül'e "vefasızlık ettiğini" anlatıldı.

27 Ağustos'ta AKP kongresi toplandı ve Başbakan Erdoğan koltuğunu Ahmet Davutoğlu'na bıraktı. Davutoğlu bir saati aşkın konuşmasında Abdullah Gül'e teşekkür etmezken, adını bile anmadı. Ahmet Sever'in kitabında Gül'ün bu duruma hayli içerlediği belirtildi.

Gül'ün 'asker' alınganlığı

Gül'ün 'asker' alınganlığı



SÖZCÜ muhabirleri o günleri anlattı

SÖZCÜ muhabirleri o günleri anlattı


Sever o gün yaşananı şu cümlelerle anlattı:

"Davutoğlu konuşmasında, 'Bu bir veda değil, vefa kongresi' dedi ancak, Erdoğan'a övgüler düzerken, kendisini başbakan olduğu dönemde başdanışmanı yapan, Büyükelçi unvanı verdiren, siyasete sokan, dışişleri bakanı olmasında etkin rol oynayan Cumhurbaşkanı Gül'ün adını bir kez bile anmadı. 

AK Parti'nin belde ve köy temsilcilerine kadar selamlamadık kimseyi bırakmadı, ama partinin kurucusu olarak her kademede hizmet etmiş Gül'ü selamlamaktan imtina etti.

Gül konuyla ilgili tek kelime etmedi. Ancak Davutoğlu'nun konuşmasını okuduğunda yüzünde acı bir tebessüm belirdi. Yüz ifadesi her şeyi anlatıyordu."