CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin seçim çalışmaları kapsamında Beyoğlu İlçe Teşkilatını ziyaret etti. Gürsel Tekin burada yaptığı açıklamada “Sayın başbakana çağrıda bulunmak istiyorum. Sayın başbakan, bir ülkenin geleceğini bir aileye feda etmeyin. Bunun bedeli çok ağır olur” dedi.

Gürsel Tekin partisinin Beyoğlu İlçe Teşkilatını ziyaret etti. İstiklal Caddesi’nde kurulan stantta seçim çalışmalarına katılan Tekin, vatandaşlarla sohbet etti. Bazı vatandaşların fotoğraf çektirme isteklerini de geri çevirmeyen Tekin, bol bol fotoğraf çektirdi.

GÜRSEL TEKİN BAŞBAKAN’A ÇAĞRIDA BULUNDU

Seçim çalışmaları sonrasında basın mensuplarının gündemle ilgili sorularını yanıtlayan Tekin “Sayın başbakana çağrıda bulunmak istiyorum. Sayın başbakan; bir ülkenin geleceğini bir aileye feda etmeyin. Bunun bedeli çok ağır olur. Akşam Sayın Cumhurbaşkanını devlet televizyonundan gerçekten şaşkınlıkla izledim. Acaba yani Sayın Cumhurbaşkanının ruh hali yerinde değil miydi? Bu cümleleri nasıl kullandı? Direk bir gazetecinin tehdit edildiğini, ondan hesap sorulabileceğini, yani hukukun, yargının neredeyse rafa alındığı bir ortamda, Cumhurbaşkanının bu cümleleri kullanması gerçekten son derece kaygı verici. Bu ülkenin başbakanı nerede? Doğrusu merak ediyorum. Yani bütün bu olup bitenlerin yanında başbakanın, devletin kurumlarının sessiz kalması inanılır gibi değil. Bunu anlamakta zorluk çekiyoruz” dedi.

“SİZİ DE BİZ KURTARACAĞIZ”

Gürsel Tekin, şöyle konuştu: “Cumhuriyet Halk Partisi Genel Sekreteri olarak söylemek istiyorum. Hiç merak etmeyin bu ülke hiçbir tehdide boyun eğmiş değildir. Pazar günü yapacağınız bir tek şey var. Özellikle AKP’ye oy veren kardeşlerime seslenmek istiyorum. Çocuklarınızın geleceğini düşünüyorsanız, bu ülkenin geleceğini düşünüyorsanız, hatta hatta ileri gidiyorum. AKP’nin geleceğini düşünüyorsanız, yapacağınız bir tek şey var gideceksiniz pazar günü CHP’ye oy vereceksiniz. Çünkü AKP de muhalefette kalınca etrafında bütün bu defoları döküp, yalın bir hale gelecektir. Sayın Arınç’ın dediği gibi, 8 Haziran’ da sizin o, parsel parsel satılan dosyaları açıklamanıza gerek kalmayacak. Sizi de biz kurtaracağız. Ama sizin yapacağınız bir tek şey var. Siz dahil, sayın Davutoğlu dahil, götüreceksiniz, CHP’ye oy vereceksiniz Aksi takdirde, bütün bu tehditlere baktığımızda, bu tehditlerden siz de nasibinizi alacaksınız.”

FUAT AVNİ’NİN İDDİALARI

İnternet fenomeni Fuat Avni’nin medya, yargı ve adli tıp kurumu üyesi 200 kişinin gözaltına alınacağını dair twetlerin sorulması üzerine Tekin, “Buna bu kadar cesaret edebileceklerini düşünmüyorum. Değerli arkadaşlar. 17-25 aralık bize gösterdi ki, gerçekten bir grup ülkeyi soymuş sadece ulusal düzeyde değil, uluslararası düzeyde çok ciddi yara almış bir yapı var. Bu yapı elinden gelebilecek her türlü işleri yapacaktır. Yani restorana gidiyorsunuz. Yiyorsunuz, içiyorsunuz, hesap kabarık olunca yapabileceğiniz bir tek şey kalıyor. Masayı dağıtmak. Masayı dağıtmak istiyorlar. Size masayı dağıttırmayacağız. Bundan emin olun” dedi.

Seçmene hitap eden Gürsel Tekin, “Seçmen kardeşim, AKP’li seçmen kardeşim, yalvarıyorum size. Bir ülkenin geleceğini bir aileye feda ettiler. Irak böyle gitti. Mısır’da böyle oldu. Suriye, şimdi aynı şeyi yaşıyor. Bu ülkenin geleceğini bir aileye feda etmeyin. Aklımızı başımıza toplayalım. Bu ülke hepimiz için çok önemlidir. Bu sağduyu içerisinde ben vatandaşın pazar günü bunlara çok ciddi ders vereceği inancı içerisindeyim” diye konuştu.

GÜRSEL TEKİN: DAVUTOĞLU’NU GÖREVE DAVET EDİYORUM

Gürsel Tekin, “Sayın Davutoğlu’nu göreve davet ediyorum. Altını çizerek söylüyorum. Bu ülkenin başbakanıdır Cumhurbaşkanı’nın anayasadaki yetkileri nettir. Herhangi bir yetkisi yoktur. Ama bu ülkede anayasadaki yetkiler başbakana aittir. Başbakan aklını başına toplamalı, bütün bu olumsuzlukları ortadan kaldırabilecek, bütün bu tartışmaları negatif cümleleri ortadan kaldırabilecek bir açıklama yapmasını bekliyorum. Eğer bir gazetenin genel yayın müdürü, bir cumhurbaşkanı tarafından tehdit ediliyorsa, başbakan burada suskun kalamaz, eğer suskun kalıyorsa, olabilecek bütün olumsuzluklardan sayın başbakan sorumludur ve suçludur” dedi. DHA