Foto: DHA


Adana’nın Kozan ilçesinde partisinin seçim bürosu açılışına katılan MHP Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun milletten aldığı iradeyi kullanamadığını ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan aldığı talimatlar ile ülkeyi yönettiğini ifade etti. MHP’nin koalisyon kurmaya yanaşmadığı iddialarının asılsız olduğunu belirten Yılmaz; “7 Haziran seçimlerinde halkımız AKP’nin ayrıştırma ve kamplaştırmalarına dur diyerek ülkeyi birlikte yönetin dedi. Ama ağızlarını açınca millet iradesi vurgusu yapanlar milletin tercihine saygı göstermediler. Şimdi yaptıkları bir algı operasyonu ile ‘Biz hükumet kuracaktık ama CHP kabul etmedi, MHP ise her şeye hayır dedi’ diyorlar. Kozan meydanından inançlı olduğuna inandığım Başbakan Ahmet Davutoğlu’na sesleniyorum; 7 Haziran akşamı Recep Tayyip Erdoğan’dan talimat alan Davutoğlu. Eğer içinde azıcık kırıntı varsa abdestini al, Kur'anı Kerim’i önüne koy ve bir yemin et. Sen hükümet kurmak istedin mi istemedin mi? Ne yazıktır ki şu an ülkemizi milletten aldığı iradeyi kullanamayan ve sadece bir kişiden talimat alan bir başbakan yönetiyor.” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın devlet kurumlarını kendine bağlı özel kurumlar haline getirdiğini savunan Yılmaz, AKP’den milletvekili adayı olmak için görevinden istifa eden MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın kanuna aykırı bir şekilde görevine geri getirildiğini söyledi. Yılmaz sözlerini şöyle sürdürdü: “Türkiye’nin iç ve dış güvenliğini sağlamak üzere istihbarat biriminin başında bulunan Hakan Fidan, 7 Haziran seçimlerinde AKP’den aday olmak üzere görevinden istifa etmişti. Aradan 10 gün geçti Davutoğlu ve Erdoğan arasındaki anlaşmazlık neticesinde Fidan müracaatını geri çekerek MİT’in başına getirildi. MİT kanununun 13 ve 14. maddesi der ki; ‘İstifa eden bir MİT müsteşarı ancak 5 yılın ardından tekrar görevine dönebilir.’ Sayın Fidan sen Erdoğan’ın mı yoksa devletin mi müsteşarısın? Eğer sen devletin müsteşarı olsaydın Ankara’nın göbeğinde Cumhuriyet tarihinin en büyük patlaması olurken uyumaz ve onu önlerdin. 1,5 ay içerisinde PKK istihbarat toplayarak askerimiz ve polisimizi şehit ediyor ama Hakan Fidan devlete değil de Erdoğan’a hizmet eden biri gibi hareket ediyor.”

KURTULUŞ YOK, 17-25 YOLSUZLUĞUNU BİR GÜN MUTLAKA ORTAYA ÇIKARACAĞIZ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yolsuzlukların üzerini kapatmak için yeniden seçim istediğini belirten Seyfettin Yılmaz, “Cumhurbaşkanı da çok iyi biliyor ki, 17-25 Aralık’ta Türkiye’de asrın yolsuzluğu olmuştur. 80 katrilyonlardan bahsediliyor. Bunların emniyette, mahkemelerde ve mecliste kayıtları var. O iddiaların arasında Recep Tayyip Erdoğan, oğlu Bilal Erdoğan ve 4 bakan var. 17-25 Aralık yolsuzluğunu bir gün mutlaka ortaya çıkaracağız, kurtuluşu yok.” diye konuştu.

CİHAN