CHP Milletvekili İhsan Özkes, “77 milyonun derdi ile Davutoğlu ve abisinin derdi başka. Allah adına cezalandıran bir halifelik modeline yol alınıyor” dedi.

Meclis’te basın toplantısı düzenleyen Özkes, muktedirlerin kendi isteklerini, milletin istekleri gibi sunduğunu iddia etti. Ülkede dini motifli tek adam profili çizildiğini öne süren Özkes, bunun hukuki yapısının oluşturulduğunu kaydetti. Özkes, dokunulmaz olan, yaptığından sorumlu olmayan, Allah adına icraat eden ve cezalandıran bir halifelik modeline yol alındığını ve bu yolun taşlarının döşenmeye ise çoktan başlandığını kaydetti. Erdoğan’ın Küba’ya cami yapma sözünü hatırlatan Özkes, Eskişehir’de 4 yıl önce çıkan yangında zarar gören 110 yıllık tarihi caminin içler acısı durumunu gösteren fotoğrafı paylaştı. Özkes, Odunpazarı Belediye Başkanı ile görüştüğünü ve caminin tadilatının sağlanacağını kaydetti.



KİMSEYİ İNCİTMEK İSTEMEM

Özkes, sözlerini şöyle sürdürdü: “AKP dönemindeki ahlaki çöküntünün elle tutulur hale gelmesi, delillendirilmesi için bazen soru önergeleri veriyorum. AKP döneminde bina yükseldi, zina çoğaldı, faiz yaygınlaştı. Hayat kadınlarını incitmek, yarasını deşmek ve onlarla ilgili incitici bir tavır almak için bu soruları sormuyorum.”