Veli TOPRAK / ANKARA

Diyanet’teki makam arabası krizine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan el attı. Kendine göre çözüm bulan Erdoğan, Mehmet Görmez’e zırhlı makam arabası göndereceğini açıkladı. Ancak yakın tarihte hediye makam arabası alan bürokratların sonu iyi bitmiyor.

Erdoğan, 1 milyonluk Mercedes'in iadesi sonrası, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’e hediye araba vereceğini açıkladı. Görmez’le konuştuğunu anlatan Erdoğan, “Diyanet İşleri Bakanımızla görüştüm, ‘sakın arabayı ortada bırakma’ dedim” ifadesini kullandı. Ancak yakın tarihte hediye alan bazı bürokratların Erdoğan ve hükümetle arası açılıyor. İşte iki örnek:

Erdoğan’ın inadı millete  4 milyon TL’ye mal oldu

Erdoğan’ın inadı millete 4 milyon TL’ye mal oldu


NE MAKAM NE KOLTUK KALDI

Ergenekon soruşturmalarını yürüten Zekeriya Öz’e Başbakanlık 2009 yılında tam zırhlı Mercedes tahsis etti. Ancak ‘paralel’ kavgadan sonra Öz’ün hayatı değişti. Arka arkaya darbe alan Savcı Öz’ün ne arabası ne de artık eski görevi var. Öz’ün savcılık unvanı da elinden alındı.

İslam’a “Mercedes şartı” eklendi!

İslam’a “Mercedes şartı” eklendi!


GÖREVDEN ALINDI

Eski YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan da Erdoğan’dan hediye araba alan bürokratlardan. 2008 yılında Özcan’a Başbakanlık tarafından zırhlı S600 Mercedes verildi. Ancak zamanla hükümetle Özcan’ın arası açıldı. 3 yıl sonra görevden alınan Özcan, Büyükelçi olarak atandı.