Veli TOPRAK/ ANKARA

Kapatılan Refah Partisi'nden (RP) Erbakan’ın ‘albayları’ arasında yer alan eski milletvekili Hüseyin Arı’nın son adresi CHP oldu. Geçen yıl partiye katılan Arı, 7 Haziran seçimleri için milletvekili aday adayı oldu.

RP-FP’DEN VEKİL

Kurmay Albay iken TSK’dan emekli olan Hüseyin Arı, 1995’te RP, 1999 seçimlerinde ise Fazilet Partisi'nden (FP) Konya milletvekili seçildi. Renkli kişiliği ile bilinen Arı, milletvekili kayıt işlemlerine üniforma ile gelmesiyle dikkat çekmişti. Erbakan’ın gözde vekilleri arasında yer alan Arı, FP kapatıldıktan sonra ‘yenilikçileri’ tercih etti. Ancak buradaki siyaseti uzun sürmedi. Ekim 2001’de AKP’den ayrıldı.

BBP’YE GEÇTİ

Erdoğan’la yollarını ayıran Arı, bir süre bağımsız milletvekilliği yaptı. Daha sonra Büyük Birlik Partisi’ne (BBP) geçen Hüseyin Arı, bu partide Genel Başkan Yardımcılığı ve Konya İl Başkanlığı görevini yürüttü. Arı, 2011 seçimlerinde BBP’den Karaman milletvekili adayı idi.

ŞİMDİ İSE CHP’DE

Mart 2014’te CHP’ye katılan Arı’ya rozetini CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu taktı. Arı, 7 Haziran seçimlerinde Konya’dan milletvekili aday adayı oldu.