Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın basın toplantısı düzenledi. Kalın operasyonda YPG ile işbirliği yapılıp yapılmadığına ilişkin soruya "Bahsedilen örgütlerle işbirliği söz konusu değildir" şeklinde yanıt verdi. İşte Kalın’ın yaptığı açıklamalardan satır başları:

SÜLEYMAN ŞAH OPERASYONU

Süleyman Şah türbesi ve saygı karakolu Suriye’de kötüye giden güvenlik şartlarına bir tedbir olarak son derece başarılı bir gece operasyonu ile gerçekleştirildi. Burada hükümetimizi muhtemel bir saldırı riskini operasyonla ortadan kaldırmış bulunmaktadır. Burada bize ait olan toprak parçasının hukuki statüsünde herhangi bir değişiklik söz konusu değildir. Bu türbenin yeri daha önce de 2 defa değiştirilmişti. Sembolik önemi son derece yüksek olan bu ecdad yadigarı yerin korunması için gerekli çalışma yapılmıştır.

"ASKERİMİZ ŞEHİT EDİLDİ"

En az bunun kadar önemli olan 38 personelimiz sağ salim yurda gelmiştir. Sadece 1 askerimizi bir kaza sonucu şehit edildi. Mevlam mekanını cennet eylesin.

SORU & CEVAP

YPG ile işbirliği oldu mu?

Operasyonun selameti açısından müttefiklere bilgi verildi Suriye’ye de nota iletildi. Bahsedilen örgütlerle işbirliği söz konusu değildir. Gerek Genelkurmay gerek istihbarat gerekse Dışişleri Bakanlığı o coğrafyayı çok iyi bilir. Hiçbir sorun yaşanması da bu bilgi birikimiyle tamamen alakalıdır.

Suriye krizi 2. Dünya savaşından bu yana yaşanan en büyük krizdir. Artık bu krize nitelikli müdahale yapılması gerekmektedir. Hamdolsun bu operasyonla olası bir çatışma ve can kaybı önlenmiştir.