Başak KAYA/ANKARA

MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu’nun TBMM Başkanlığı seçimi için "CHP adayına oy versek AKP bize ‘dinsiz partinin adamını seçtirdiniz’ diye yüklenirdi" sözleri Ankara’yı karıştırdı.

CHP İstanbul Milletvekili eski müftü İhsan Özkes, MHP'li Yusuf Halaçoğlu’na "Oruçluyken bu sözleri söylemişse sevap beklemesin" dedi. Özkes SÖZCÜ’ye şu açıklamayı yaptı:

"Sevap beklemesin çünkü bitmiştir. Halaçoğlu’na mübarek ayda tövbe etmesini ve CHP’lilerden de helallik almasını tavsiye ediyorum. Aksi halde bu Ramazanı günahkar olarak geçirmiş olacak. Din kardeşi olarak bunu tavsiye ediyorum. Böyle bir sözü söyleyeceğini hiç tahmin etmezdim. Nasıl bir profesördür. Hayretler içinde kaldım. İnanç açısından çok vahim bir kelime. Kuran’ı Kerim’de Nisa Suresi’nin 94’üncü ayeti var. Allah burada buyurur ki ‘Size selam verene dünyanın geçici menfaatine göz dikerek inançsız, dinsiz demeyin’ diyor. İmam Gazali ‘Hemen kafir saymak yolunu tutmak cahillerin şiarıdır’ diyor. İmanın asıl yeri kalptir. Kalpte olan imanın varlığını, yokluğunu, çokluğunu, azlığını yalnızca Allah bilir. İmanı tartmak kimsenin haddine değildir"

"KALBİMİZE Mİ BAKTI"

İhsan Özkes "Peygamberimiz zamanında bir kişiye ‘dinsiz’ deniyor. Peygamberimiz “Kalbine mi baktınız?” diyor. Halaçoğlu, CHP’lilerin kalbine mi yarıp bakıyor. Kalp kırdığı kesin de bu ne cüret, haddi aşmaktır. Peygamberimizin hadisleri var, “Bir kimse din kardeşine dinsiz derse, bu söz o kişi dinsiz değilse söyleyene döner” diyor" dedi ve şöyle devam etti:

"Halaçoğlu, kendi inancını da tehlikeye düşürdü. Başkasına atıp tutmakla insan kendi inancına zarar verir. Elhamdülillah  Müslümanız. Mübarek Ramazan ayındayız. Böyle bir sözü söyleyen kişi inanç açısından tehlikeli, vahim durumdadır. Tövbe etmesi lazım.  Halaçoğlu’na mübarek ayda tövbe etmesini ve CHP’lilerden de helallik almasını tavsiye ediyorum. Ramazan bitmeden bunu yapsın. Aksi Ramazanı günahkar olarak geçirmiş olacak, insanların günahını almış olur. Din kardeşi olarak bunu tavsiye ediyorum"



"TÖVBE ETMEM"

MHP’li Yusuf Halaçoğlu ise CHP’li Özkes’in “Tövbe etsin ve CHP’lilerden helallik istesin” yönündeki çağrısına SÖZCÜ aracılığı ile şu yanıtı verdi:

"İnsanlar önce okuduklarını anlasın, sonra eleştiride bulunsunlar. Söylediklerim açık ve net. CHP’nin dinsiz olduğunu söylemedim. Bizi böyle suçlayacaklardı eğer o desteği verseydik dedim. Bunu anlamıyorlarsa ne yapayım. Tövbe edecek bir şey yok. Ben kimseye dinsiz demedim. Birileri böyle söyleyecekti, AKP’liler söyleyecekti dedim. Sözlerimi iyi okusunlar"

CHP'den MHP'ye ağır bombardıman!

CHP'den MHP'ye ağır bombardıman!



CHP'li Tanrıkulu'ndan MHP'ye sert yanıt!

CHP'li Tanrıkulu'ndan MHP'ye sert yanıt!