Evlilik hazırlığındaki herkesin en az bir kez duyduğu inanış için Diyanet'ten açıklama geldi. Diyanet İşleri Başkanlığı "İki bayram arasında düğün olur mu?" sorusuna "Her zaman düğün yapılabilir" diye yanıt verdi.

Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan hem düğün yapacak çiftleri hem de düğün sezonundan “ekmek yiyecek” sektör temsilcilerini sevindirecek bir fetva geldi.

SADECE İKİ BAYRAM ARASI DEĞİL!

“İki bayram arasında evlenmek caiz midir?” sorusuna yanıt veren Diyanet, “Senenin bütün gün ve saatlerinde düğün yapılabilir, nikah da kıyılabilir” dedi.

BİNLERCE ESNAFI YAKINDAN İLGİLENDİRİYOR

Düğün sektörü; mobilyacısındadan beyaz eşyacısına, kuyumcusundan matbaacısına kadar yaklaşık 20 farklı sektörden binlerce esnaf ve sanatkarı ve işletmeyi oldukça yakından ilgilendiriyor.

Havaların geç ısınması, Ramazan ayı derken düğün sezonu tam olarak açılamadı. TÜm bu nedenlerde “işlerin kesatlığından” yakınan ve bayram sonrasını iple çeken 20 farklı sektörden binlerce esnafı şimdi de “İki bayram arası düğün yapılmaz” korkusu sardı.

DİYANET SON SÖZÜ SÖYLEDİ

Bu batıl inanış nedeniyle düğün yapılmamasından, dolayısıyla da iş yapamamaktan korkan esnafı sevindirecek haber ise Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan geldi. “İki bayram arasında evlenmek caiz midir?” sorusunu yanıtlayan Diyanet İşleri Başkanlığı, Dini Bilgilendirme Platformu, konuyla ilgili şunları kaydetti: “Ülkemizin bazı yörelerinde, Ramazan ile Kurban Bayramı arası kast edilerek ‘İki bayram arasında düğün yapılmaz ve nikah kıyılmaz’ denilmektedir. Bu sözün dini yönden hiçbir dayanağı bulunmamaktadır. Hz. Peygamber (s.a.s.) ile Hz. Aişe (r.a.) de Şevval ayında evlenmişlerdir. Şartlar ve imkanlar müsait olduğu zaman senenin bütün gün ve saatlerinde düğün yapılabilir, nikah kıyılabilir. Yani nikah için belli bir zaman ve vakit yoktur. Bu nedenle iki bayram arasında düğün yapmakta ve nikah kıydırmakta dinimiz açısından hiçbir sakınca bulunmamaktadır.” (ANKA)

Ve evlendiler

Ve evlendiler