AKP, YALAN VE TALAN PARTİSİNE DÖNÜŞTÜ
CHP’li Gürsel Tekin, Nil Soysal’ın Türkiye gündemine ilişkin sorularını yanıtladı. Kumpas davalarını hatırlatan Tekin, “AKP, 2007 yılından itibaren ‘Yalan ve Talan Partisi’ne dönüştü. Bu süreç Ergenekon’la başladı” dedi.


Nil SOYSAL

AKP’nin, her kesimin tepkisini çeken İç Güvenlik Paketi’ni komisyona yolladığını hatırlatan Tekin, “Ne muhalefet partilerinin gücü yetti tasarıyı geri çekmeye ne de Abdullah Gül’ün... Bunu Öcalan istedi diye yaptılar” dedi...

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, kamuoyunda İç Güvenlik Paketi olarak bilinen tasarının TBMM’de görüşülmeyen 63 maddesinin komisyona geri gönderilmesinin arkasında teröristbaşı Abdullah Öcalan’ın olduğunu iddia etti. İktidar partisinin muhalefet partilerinin direnmesine rağmen bu maddeleri müzakere bile etmediğini belirten Tekin, “Hiç kimsenin gücü yetmedi. Ama İmralı’nın talimatıyla paket komisyona geri gönderildi” dedi. İç Güvenlik Paketi üzerinden Türkiye gündemini değerlendiren Tekin, SÖZCÜ’ye çarpıcı açıklamalarda bulundu. İşte o açıklamalar:

SIKIYÖNETİM YASASI GİBİ

- İktidar partisinin İç Güvenlik Paketi diye adlandırdığı bu tasarı aslında bir sıkıyönetim yasası dayatmasıdır. Bu dayatmaya karşı parlamentonun üç siyasi partisi de tavır koydu. Eski cumhurbaşkanı, AKP’nin eski Genel Başkanı ve eski Başbakan Abdullah Gül de dayanamadı ve çıktı dedi ki; “Bu tasarıyı geri çekin.”
- Ne Abdullah Gül’ün gücü yetti, ne AKP içindeki diğer karşı çıkan vekillerin gücü yetti, ne de parlamentodaki üç siyasi partinin gücü yetti bu sıkıyönetim yasasını geri çekmeye.
Üzülerek söylüyorum ki; müzakere bile etmedikleri bu 63 maddeyi Abdullah Öcalan geri çektirdi.

ŞİMDİ VATAN HAİNİ Mİ OLDULAR?

- AKP’nin grup başkan vekili ve tüm bakanları, bu sıkıyönetim yasasına karşı çıkmanın vatan hainliği olduğunu söylemişlerdi. Şimdi soruyorum; adına İç Güvenlik Paket dedikleri bu tasarıyı geri çektikleri için vatan haini mi oldular? Israrla geçirmek istedikleri bu tasarıyı, bir gecede ne oldu da geri çektiler? Aynı şekilde kendi yandaş medyalarının yandaş yazarları da çıktılar televizyonlarda;
“Bu tasarı geri çekilirse Türkiye için facia olur” dediler. Çok merak ediyorum, şimdi ne diyecekler?

YAKINDA YENİ SÜRPRİZLER OLACAK

- CHP’ye kapatma davası iddiaları... İktidar partisi ısrarla CHP’yi kumpasın içine çekmek istiyor. Sayın Kılıçdaroğlu, 30 yıla yakın bir süre devletin en önemli kurumlarında görev yapmış bir isim. İşleyişin ne olduğunu herkesten daha iyi biliyor.  Herhangi bir bilgi eline ulaştığı zaman, o bilginin doğruluğunu çek etmeden asla bir açıklama yapmaz. Nitekim 2011’in sonunda “Biz dinleniyoruz” dediğinde de haklı çıkmıştı. Kılıçdaroğlu’nun bu açıklamasından hemen sonra CHP ve MHP’nin dinlendiğine dair MİT belgesi yayınlandı. Kılıçdaroğlu’nun açıklamasına hiçbir itiraz gelmedi, ama o belgeyi yayınlayan gazeteye devletin gizli belgelerini afişe ettiği için dava açıldı. Önümüzdeki dönemde yeni sürprizlerimiz olacak. Bundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın!