MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, "Haziran ayında yapılması muhtemel seçim arifesinde şu ana kadar daha henüz kamuoyuna duyurulmamış, henüz kamuoyunun bilgilendirilmediği öyle dosyalar ortaya çıkacak ki bunların bir daha insan içine çıkacak yüzleri kalmayacak" dedi.

Türkkan, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında 1915 olaylarına değinerek, "Türklerin Ermenilere soykırım uyguladığını söylemenin koskoca bir yalan olduğunu" ifade etti.

Ermenilerin soykırıma uğramadıkları gibi 2,5 milyon Türkü eziyet ederek katlettiğini dile getiren Türkkan, "Eğer dünya bir başka soykırım görmek istiyorsa 1878 Osmanlı-Rus savaşında başlayıp 1912 Balkan Savaşı'na kadar devam eden Balkanlar'daki Türk ve Müslüman katliamına bakmalıdır" diye konuştu.

Sözde Ermeni soykırımı yalanının 100. yılı olan 24 Nisan 2015 tarihinin yaklaştığını kaydeden Türkkan, şöyle devam etti:

"Ermeni diasporası sözde soykırım dediği 1915 olaylarının 10. yıldönümü için tüm dünyada ciddi bir hazırlık yapıyor. Diaspora olmamış bir olayı olmuş gibi göstermek için var gücüyle çalışıyor. Diaspora, bu yalanın 100. yıldönümünü siyasi bir şova dönüştürmek için çok önceden harekete geçmiştir. Bunun için milyarlarca dolar bütçe ayırmıştır. Fransa, İsviçre, Hollanda, Arjantin, Uruguay, Yunanistan, Venezuela, Şili ve Almanya'nın da içinde bulunduğu bir çok ülke soykırım yalanını kabul ettiler. Amaçları 100 ülke parlamentosundan soykırım yalanını geçirmektir."

Diaspora bu denli çalışırken Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'nin hiçbir şey yapmadığını öne süren Türkkan, "Vatanı bölmeye çalışan, bebek katilini özgürlüğüne kavuşturmaya çalışan bir siyasi erkin Ermeni soykırımı masalları için atağa geçmesini beklememek lazım" dedi.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Türkkan, Cizre'de 14 Ocak'ta meydana gelen olayda 12 yaşındaki bir çocuğun hayatını kaybettiği ve yürütülen soruşturma kapsamında bir polisin tutuklandığının hatırlatılması üzerine, "O çocuğu öldürenin sıfatı ne olursa olsun; devletin polisi de olsa, terör örgütünün bir mensubu da olsa onun bir tek ismi vardır; katildir. Onun sıfatı öldüren kişiye göre değişmez. Bu çocuğu öldüren katilin suçu kadar o çocuğu oraya çıkaran terör örgütü de en az o polis kadar katildir" diye konuştu.

Türkkan, Meclis'te 17 Aralık soruşturmasına ilişkin kurulan Meclis Soruşturma Komisyonu raporunda yer alan tape kayıtlarının bulunduğu sayfaların not defteri yapılmasına ilişkin soruya, "Üç tane daire, Zafer Çağlayan'ın saati çok ilgilendirmiyor beni. Kamu İhale Kanunu'nda yaptıkları değişikliklerle verdikleri ihalelerden aldıkları komisyonlardan bahsetsinler. Milyar dolarlara varan komisyonlar var" yanıtını verdi.

Lütfü Türkkan, "Haziran ayında yapılması muhtemel seçim arifesinde şu ana kadar daha henüz kamuoyuna duyurulmamış, henüz kamuoyunun bilgilendirilmediği öyle dosyalar ortaya çıkacak ki bunların bir daha insan içine çıkacak yüzleri kalmayacak" ifadelerini kullandı.

AA