Halep'in kuzeyinde IŞİD ile Suriyeli muhalifler arasında çatışmalar şiddetlendi. Türkiye'nin askeri müdahale ihtimaline karşı IŞİD'in, kontrolündeki köylerin etrafına geniş hendekler kazdığı ortaya çıktı.

Al Jazeera’nin haberine göre, IŞİD, Türkiye yönünden gelecek olası bir saldırı için önlem almaya başladı. Al Jazeera muhabiri, Halep kırsalında IŞİD’e karşı oluşturulan Ortak Operasyon Odası (Gurfet el Ameliyye) eski komutanlarından ve aynı zamanda Al Baz Tugayları’nın komutanı olan Mahmut Hasan ile bölgede yaşanan son gelişmeleri konuştu.

"HENDEKLER KAZIYORLAR"

IŞİD’in Türkiye sınırına yakın bölgede kontrolü altındaki tüm köylerin etrafına 4 metre derinliğinde ve 2,5 metre genişliğinde hendekler kazdığını söyleyen Mahmut Hasan, “Türkiye yönünden gelecek herhangi bir saldırı için önlem alıyorlar. Son günlerde Türkiye’nin müdahale ihtimali konuşuluyor. IŞİD, karadan gelecek bir saldırıya karşı kendisini emniyete almaya çalışıyor” dedi. Hasan, örgütün hendek kazdığı köyler arasında Şuveyrin, Dabık, Rail, Çobanbey, İrşaf ve Toybuk’un bulunduğunu ifade etti.

MGK'da Suriye düğümü

MGK'da Suriye düğümü



Özel Paşa istifaya hazırlanıyor

Özel Paşa istifaya hazırlanıyor