Suriye sınırımızı ihlal eden Rus uçağının düşürülmesinden sonra Rusya ile tırmanan gerilimin ardından Boğaz'daki bu görüntüler tepkilere neden oldu. İstanbul Boğazı'ndan geçen Rusya'ya Caesar Kunikov isimli savaş gemisindeki askerlerden biri, geçiş boyunca omzunda taşıdığı füzeyi İstanbul'a yönelterek taşıdı.

"Karadan havaya" kullanılan füzeyi taşıyan asker ve gemi hakkında Rus yetkililerden herhangi bir açıklama yapılmazken, Boğaz'da kaydedilen bu görüntüler tepkilere neden oldu.

ÇAVUŞOĞLU: PROVOKASYON


Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rus savaş gemisi Caesar Kunikov'un İstanbul Boğazı'ndan geçişi sırasında gemideki bir askerin karadan havaya atılan bir füzeyi boğaz geçişi boyunca omzunda atış pozisyonunda taşımasını provokasyon olarak nitelendirdi.

Çavuşoğlu, "İster Rus ister başka bir milliyetten olsun geçen gemilerin boğazdan nasıl geçeceği bellidir. Bunların geçişine hiçbir tehdit söz konusu değildir. Ancak biz tehdit olarak algıladığımız durumlarda gerekli cevabı veririz. Rus savaş gemisi üzerinde Rus askerinin üzerinde füze ya da benzeri bir şeyi göstererek geçmesi provokasyondur. İnşallah münferit olur doğru bir yaklaşım değildir" dedi.